Българският топ-съдия Ивайло Стоянов е поканен от УЕФА на семинар

...
Българският топ-съдия Ивайло Стоянов е поканен от УЕФА на семинар
Коментари Харесай

Ново признание за петричкия съдия Ивайло Стоянов от УЕФА

Българският топ-съдия Ивайло Стоянов е поканен от УЕФА на семинар за ВАР-съдии, който стартира на следващия ден. Реферът от Петричпристигна през днешния ден в офиса на европейската асоциация в Нион.

Петричанинът е единствен български съдия на семинара и един от едвам четиримата балканци. Другите са Фран Йович и Дарио Бел от Хърватия, както и Новак Симович (Сърбия).

Поканените съдии са общо 16 и те ще образуват нова група от рефери, които ще бъдат включвани в назначения като видео-асистент арбитри (ВАР) на интернационално равнище, съобщи Pirinsport.com.

Водещ на семинара ще бъде Карлос Веласко от Испания, който е отговорник за плана към УЕФА. Полякът Павел Гил, който е заместител на Веласко, пък ще поеме главната тежест по обучителната стратегия.

Семинарът ще мине в границите на два дни, стартира с доктрина, видео-тестове и приключва с на практика занимания.

Основната задача на УЕФА със сформирането на тази група е да приготви съдии, които работят на високо равнище със системата за видеоповторения и те да бъдат добавени към бригади от по-малки страни, в които ВАР не е въведен или е в начален стадий. Така да вземем за пример Ивайло Стоянов може от есента да получи предопределение като арбитър за видеоповторенията в Шампионската лига, Лига Европа или Лигата на Нациите, в случай че дадена бригада няма задоволително добре квалифициран собствен съотечественик.

Стоянов, който е номер 2 в ранглистата в България, се потвърди като специалист в новата технология, откакто получи четири предложения да поеме работата на монитора в гръцките дербита. Високите оценки постоянно бяха сложени от шефа на гръцките съдии Марк Клатенбърг.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР