В началото на летния сезон - колко ще ни струва

...
В началото на летния сезон - колко ще ни струва
Коментари Харесай

Колко ще плащаме за чадър и шезлонг на плажа  

В началото на летния сезон - какъв брой ще ни коства сянката на плажа? Цените ще са по-високи, а съгласно концесионерите повода са по-големите разноски за заплати и такси, оповестява Българска национална телевизия. Официално плажовете би трябвало да проработят на 1 юни.

Дни преди началото на летния сезон подготовката на плажовете тече с цялостна мощ. На плаж " Крайморие " пясъкът към този момент е изравнен и има сложени чадъри и шезлонги.

За тях туристите ще заплащат с към 10% повече - 8 лв. за чадър и 8 лв. за шезлонг. На някои плажове обаче нарастването ще е по-осезаемо: 10 лева чадър и 10 лева шезлонг ще костват на централния и северния плаж в Слънчев бряг.

" За съпоставяне предходната година чадърът беше 8 лева, шезлонгът беше 7 лева Увеличението се постанова поради много аргументи. Първо - увеличение на минималната работна заплата, индексиране на цената на концесионната такса с струпване на предишни години, тази година е с 9, 5%. Най-вероятно ще се усилят наемите на съответните заведения, които са ситуирани на плажа. Това надлежно води след себе си увеличение и на услугата ", съобщи Николай Димитров, концесионер на плаж " Крайморие ".

В Черноморец цените се резервират като миналогодишните.

" 8 лева ще бъде шезлонгът и 8 лева чадърът. 30% се подвигна концесионната такса и наемателната такса. Засега ще задържим цените първоначално. По-нататък, в случай че има някакви нараствания по-драстични, ще увеличим и ние ", добави Георги Мавров, концесионер на плаж " Черноморец-централен ".
istock
istock
И този летен сезон едно от най-големите провокации за стопаните на морски плажове е намирането на спасители и медицински личен състав.

Михаил работи 4 години като избавител в Крайморие. Това лято още веднъж ще работи на плажа, само че на друга служба. " Тази година ще работя като касиер. Заплатата е по-висока и отговорността е по-малка. Затова взех решение тази година да сменя специалността ", разяснява Михаил Кошничаров.

" Характерът на работата като сезонна в един миг изиграва своята роля и те се преориентират към друга специалност, която е целогодишна ", сподели още Николай Димитров, концесионер на плаж " Крайморие ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР