Българският плувец Петър Мицин остана на 11 стотни от бронзовия

...
Българският плувец Петър Мицин остана на 11 стотни от бронзовия
Коментари Харесай

Петър Мицин остана на косъм от медал на Европейското по плуване за юноши

Българският плувец Петър Мицин остана на 11 стотни от бронзовия орден в дисциплината 200 метра бътерфлай от Европейското състезание по плуване за юноши и девойки в Букурещ, Румъния.

16-годишният Мицин се движеше в челната тройка след първите 150 метра, само че за жалост във финалните метри умората си сподели думата и в последна сметка той финишира четвърти с резултат 1:58.46 минути.

Европейската купа за юноши завоюва полякът Кржищоф Хмелевски с време 1:55.49 минути, до момента в който втори се подреди неговият брат близнак Михал Хмелевски 1:56.68 минути. В разногласието за бронза пък Мицин загуби в борба с Рамил Вализада от Азербайджан.

След конкуренцията пък треньорът на Петър Мицин Николай Вакареев показа, че Мицин е имал сили да слезе даже под 1:57 минути, което щеше сигурно да му донесе орден.

" Доволен съм от плуването на Пепи. По принцип организира малко бързо първото 100, в еуфорията, която имаше. Тръгвайки, сподели, че се усеща леко. Това безспорно щеше да докара по-слабо плуване, изключително четвъртото петдесет. Резултатът е добър. Подобрява времето си със секунда и 5-6 десети от април месец. Има защо още да работим, вероятно за последното петдесет. Да се надяваме, че и това ще се почисти. Защото последното му изяде секунда и половина. Гарантираше един резултат от 1:57 минути, което щеше да е положително плуване. Малко забавиха старта. Дълго време заставам с банските, към 30-40 минути, което безспорно му оказа въздействие в схващането на краката като цяло ", разяснява Вакареев пред уеб страницата BGswim.com

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР