Българският национален отбор по волейбол допусна експресна загуба срещу европейския

...
Българският национален отбор по волейбол допусна експресна загуба срещу европейския
Коментари Харесай

Волейболистите бяха близо, но не взеха гейм от европейския шампион

Българският народен тим по волейбол позволи експресна загуба против европейския първенец Италия в първия си мач от група 6 в заключителната трета седмица от Лигата на нациите (VNL). Селекцията на Николай Желязков претърпя погром с 0:3 (-15, -20, -23) за по-малко от час и половина в зала " Ерго Арена " в Гданск (Полша).

Капитанът Георги Сеганов поведе титулярната шесторка като разпределител, негов диагонал при започване на мача беше Радослав Парапунов, като посрещачи започнаха Александър Николов и Мартин Атанасов, а центрове бяха Светослав Гоцев и Стефан Чавдаров с либеро Владислав Иванов. В течение на дуела треньорът Желязков опита да освежи играта с включването на Денис Карягин, Аспарух Аспарухов и Николай Колев, само че без значителен триумф.

Интрига имаше само в третия гейм, в който " лъвовете " бяха покрай триумф. Нашите волейболисти водеха с 22:18 и 23:21, само че позволиха италианците да затворят дуела със серия от четири следващи точки, взимайки седем от последните осем разигравания.

Двамата крайни нападатели Атанасов и Николов станаха топреализатори в българския отбор надлежно с 14 т. (1 ас) и 11 т. Следващият по ефикасност в състава ни беше Парапунов с 5 т. (1 ас).

За " скуадра адзура " трима волейболисти способстваха с двуцифрен актив - диагоналът Юри Романо с 13 т. (1 ас, 2 блока) и посрещачите Алесандро Микиелето (1 ас, 1 блок) и Даниеле Лавия (2 блока) с по 12 т.

Това беше четвърта поредна и общо осма загуба за националите ни от девет изиграни мача във VNL този сезон. С актив от 6 т. (1-8) България заема предпоследното 15-о място в класирането, като към този момент продължава да е пред директния си съперник за място в шампионата Австралия с баланс 1-7 и 2 т.

В идващите си три мача отборът ни среща други три тима, борещи се за оставане в комерсиалната конкуренция на интернационалната федерация (FIVB) - Словения (3-5, 9 т.), Нидерландия (5-3, 14 т.) и Китай (2-6, 6 т.) в три следващи дни от четвъртък до събота.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР