Български пътнически самолет на чартърната авиокомпания Електра Еъруейз“, със 152

...
Български пътнически самолет на чартърната авиокомпания Електра Еъруейз“, със 152
Коментари Харесай

БГ самолет кацна аварийно, спука гума

Български пътнически аероплан на чартърната самолетна компания „ Електра Еъруейз “, със 152 души на борда, кацна спешно на летище Бен Гурион в Тел Авив след оповестена изключителна обстановка поради спукана гума.  Летището е било сложено в най-високо равнище на спешна обстановка, като са извикани над 100 коли за спешна помощ, написа израелското англоезично електронно издание The Times of Israel, представено от Монитор.

Над 100 коли за спешна помощ, противопожарни коли и спешни служащи са били вдигнати под паника на летището, а израелските изтребители последвали „ Боинг 737 “, след четири часов полет от немския град Кьолн. След кацането, българският под наем аероплан употребява моторите си, с цел да понижи скоростта си, с цел да избегне напън върху гумите. Летището е спряло всички кацания и излитания, преди самолетът да се приземи. Аварийната обстановка бе оповестена откакто наземни екипи в Кьолн са намерили елементи от гума, след излитането на самолета, се споделя в изказване на летище Бен Гурион, съобщи „ Фокус “.

Самолетът е превозвал 152-ма пасажери, като на няколко души е оказана здравна помощ поради безпокойствие, до момента в който самолетът е обикалял над морето, с цел да изхвърли гориво преди комплицираното кацане.

Летище Рамон, ситуирано на юг е било готово да одобри полети, които биха могли да бъдат отклонени от Бен Гурион, в случай че е било належащо. Длъжностните лица в началото не са знаели коя гума е спукана и степента на повредата. Когато самолетът наближил летище Бен Гурион, отвън Тел Авив, той прелетял над летището, с цел да разреши на чиновниците по сигурността да огледат колесника.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР