Новият подвижен състав изцяло отговаря на нашите очаквания. Оттук нататък

...
Новият подвижен състав изцяло отговаря на нашите очаквания. Оттук нататък
Коментари Харесай

Георги Гвоздейков: С новозакупените вагони предлагаме на пътниците в пъти по-голям комфорт

Новият преносим състав напълно дава отговор на нашите упования. Оттук нататък можем да предложим на хората в тези влакове в пъти по-голям комфорт. Това сподели в Бургас министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков на слизане от първия трен с осъвременения преносим състав. Транспортният министър беше един от пасажерите, пропътувал дистанцията от София до Бургас с новите вагони. С него в композицията пътуваха и заместник-министърът на превоза и известията Бисер Минчев и шефът на БДЖ-Пътнически транспорти Венцислав Славков.

Министър Гвоздейков уточни, че новозакупените вагони са най-хубавото, което може да бъде направено за железопътния превоз у нас за толкоз малко време. „ Очакваме другата седмица да бъде доставена втората партида от 19 вагона. Разпоредил съм на БДЖ-Пътнически транспорти да продължат договарянията с „ Дойче бан " за закупуване на още вагони ", съобщи той.

По отношение на времепътуването министърът изясни " пристигахме по-рано от плануваното на съвсем всяка гара, само че имаме разписание и то би трябвало да бъде спазено ". Той добави, че има три сектора с много сериозен ремонт, където скоростта е лимитирана до 25 км/ч. „ Ако бъдат забързани дейностите по тези поправки, можем да реализираме още по-кратко пътешестване сред София и Бургас по Подбалканската линия ", акцентира Гвоздейков.

Относно опазването на вагоните, министър Гвоздейков бе безапелационен, че е извънредно време хората да трансформират съзнанието си и да бъдат по-отговорни към общата благосъстоятелност. „ Културата в Европа е друга, само че би трябвало да разберем един път вечно, че ние също сме част от Европа ", съобщи транспортният министър.

Същата комбинация ще отпътува от Бургас за София през днешния ден в 16:00 часа. Двата влака ще се движат по този маршрут всеки ден до края на летния сезон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР