Българската прокуратура ще разследва всеки, който е нарушил закона, независимо

...
Българската прокуратура ще разследва всеки, който е нарушил закона, независимо
Коментари Харесай

Гешев: Разследваме всеки, нарушил закона

Българската прокуратура ще проверява всеки, който е нарушил закона, без значение дали е служител на реда или протестиращ, обществено слаб или олигарх, министър или малък служител в президентството. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в Народното събрание при представянето на отчета за активността на прокуратурата през последните 8 месеца.

Гешев бе безапелационен, че няма да разреши прокуратурата и персонално тай да бъдат въвлечени в очевидно разрастващата се към този момент политическа предизборна акция.

" Ние ще продължим да работим без да вършим разлика. Молбата ми е да демонстрираме почитание към българските институции, към българската страна. Човек и страна, които не почитат себе си, не ги почитат и другите. За страдание ние доста постоянно демонстрираме, че не почитаме себе си и личната си страна. България я е имало преди нас, ще я има и след нас ", акцентира Гешев.

„ Ако някой твърди, че в България няма битка с корупцията, ще призная неговата теза, в случай че ми покаже различен интервал от историята след 1989 година с по-добри резултати. Тогава бих се съгласил “, сподели още той. По думите му страната ни по този индикатор е на междинни равнища, а не в челните позиции, както се твърди.

" Преобладаващите следствия на прокуратурата са към хора от най-голямата парламентарно показана партия, което е обяснимо, защото тя има най-вече чиновници и в държавната, и в общинската власт ", сподели още Иван Гешев.

" Хубаво е да се четат европейските отчети, с цел да знаем какво би трябвало да променим. Аз не настоявам, че прокуратурата е безгрешна, само че настоявам, че освен прокуратурата е отговорна за незадоволителните резултати ", изясни той.

" Народното събрание не може да желае отчет от основния прокурор по съответни наказателни производства, само че аз се постарах да отговоря на всички въпроси във вчерашния ден, без да нарушавам закона ", добави основният прокурор.

" Българската прокуратура не се тормози от нищо ", безапелационен бе той.

" За мен е значимо прокуратурата на Република България да бъде отчетна и транспарантна, нямаме терзание от доклад. Имаме предпочитание за непрекъснат разговор както с Народното събрание, по този начин и с обособените комисии. Очакванията на българското общество могат да бъдат реализирани единствено при взаимоотношение сред трите управляващи и институциите ", съобщи основният прокурор.

Той даде информация по дело " с лице, което се укрива в Дубай ". По думите му сбирката на лицето била на всички българи. От сбирката му били конфискувани 212 предмета, за които има доказателства, че са регистрирани. Общо 6778 броя предмети били конфискувани при претърсванията. Предметите се съхранявали в нарушаване на всевъзможни правила, в това число в разнообразни кутии с надписи на местата, от които били изкопани.

" Българската прокуратура ще направи всичко допустимо тези предмети да бъдат обект на една съдебно-археологическа експертиза от най-хубавите европейски специалисти и ще представим тяхната стойност на българските жители ", разгласи Гешев. По думите му, 1 млн. евро костват записаните предмети, а цялата сбирка е на стойност малко под 7 млн. евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР