Българската компания, която разработва платформа за управление на зарядни станции

...
Българската компания, която разработва платформа за управление на зарядни станции
Коментари Харесай

Българската компания АМРЕСО отваря офис в Париж

Българската компания, която създава платформа за ръководство на зарядни станции АМРЕСО отваря офис в Париж, оповестиха от компанията.

Новосформираният френски екип ще дава отговор за одобряването на позициите в страната, която е на второ място в Европа по брой обществени зарядни станции.

Франция разполага с над 100 000 станции към средата на тази година, като упоритостите на страната са те да доближат 400 000 до 2030 година

Ръководител на екипа ще бъде Глен Л’Еведер, който се причислява към компанията в ролята на началник " Бизнес развиване " за Европа.

Той има над 15-годишен опит в компании на разнообразни европейски пазари и задълбочени знания в региона на интелигентните решения за зареждане на електрически транспортни средства, показват от АМРЕСО, представени от Българска телеграфна агенция.

От компанията допълват, че разширението на активността й във Франция идва след набирането на рисков капитал от над 16 млн. $ през миналата година, в това число от BMW i Ventures, фонда за рисков капитал на " BMW Group.

Още тогава българската компания разгласи, че средствата ще бъдат употребявани както за разгръщане на екипа, по този начин и към нови пазари в Европа и Северна Америка.

" Офисът ни във Франция и построяването на екип, отдаден на европейския пазар, е значима стъпка от тактиката ни за световна агресия.

Ние не стопираме да растем - екипът ни в София непрекъснато се уголемява и сега за АМРЕСО работят близо 100 експерти в разнообразни области, двойно повече спрямо година обратно ", съобщи Орлин Радев, основен изпълнителен шеф на компанията.

" С екип от квалифицирани експерти, фокусирани върху Франция, с богатия ни опит в промишлеността и с гъвкавото ни софтуерно решение, което към този момент се е потвърдило на голям брой пазари из целия свят, имаме целия капацитет да бъдем от изгода на електромобилността във френскоговорящия свят ", добавя Глен Л‘Еведер.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР