България води миролюбива външна политика, за да привлича повече туристи.

...
България води миролюбива външна политика, за да привлича повече туристи.
Коментари Харесай

Борисов: Политиката ни е миролюбива, за да привличаме повече туристи

България води миролюбива външна политика, с цел да притегля повече туристи.
 Медведев удари парламентарния звънец  Медведев: Изтребители постоянно ще дойдат, значимото е да има газ и централи
Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който дружно с съветския си колега Дмитрий Медведев, откри в София Българо-руски бизнес конгрес в областта на туризма, предаде организация " Фокус ".

„ В изискванията на наказания и на огромно напрежение на многополюсния свят, ние с Дмитрий Медведев съумяваме да поддържаме много положителни и прагматични работни връзки. Не бива отново да се разделяме като нация на русофили и 
русофоби. Нека си гледаме нашите значими български ползи “, съобщи още Борисов. 

" Въпреки сложните интернационалните връзки, успяхме да запазим положителния звук, който дава опция там, където не попадат глобите с цялата си гилотина, максимално да можем да развиваме връзките си. В 59 града имаме центрове за издаване на визи от 1 февруари, с цел да се улеснят оптимално туристите “, съобщи Борисов.

Той напомни за фериботна връзка сред Бургас и Новоросийск. „ С министъра на туризма и Сдружението на общините обсъждаме, с цел да можем да отговорим на конкуренцията от Турция, да създадат точна сметка, с цел да се подпомогне браншът. Защото имаме и зимен, и летен, и голф, и ловджийски туризъм, където може да се направи доста. Не инцидентно и на нашите бази непрестанно се приготвят руски спортисти “, уточни още Борисов. Той изясни, че България ще се постарае да бъде по-гъвкава.

„ Защото фактически при тази конкуренция екскурзиантът избира най-хубава дестинация – цена, обслужване, качество на храна и сигурност. В това отношение на пръв взор наподобява елементарно, само че нашата уравновесена външна политика дава до голяма степен и сигурността, тъй като ние поддържаме прелестни връзки и с Катар, и с Египет, и със Саудитска Арабия, и със Сърбия, и с Косово, и с Палестина “, коментира Борисов. 

Руският министър председател Медведев съобщи, че е значимо е да се решат проблемите с визовия режим сред България и Русия. " Подготвяме огромен план, който предвижда улеснение на визовия режим за туристи от всички страни ", съобщи той при откриването на форума. „ Сега осъществяваме огромен план Международна кооперация и експорт, който планува работа за улеснение на визовия режим за туристи от всички страни. Ще се занимаваме с това през есента – това е комплицирана задача. Ако приказваме за туристическия продан с Европейски Съюз, подготвени сме за най-модерни визови решения “, съобщи още Медведев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР