България вече официално има музей на подводното плаване, въпреки че

...
България вече официално има музей на подводното плаване, въпреки че
Коментари Харесай

Грешка!? Нямаме подводница, но имаме музей

България към този момент публично има музей на подводното корабоплаване, макар че военният ѝ флот не разполага с подводница от 10 години. Във вторник бе открит публично музеят, който се обитава в последната българска подводница " Слава”, която се намира на пристана край Музея на стъклото в Белослав.

Капитан първи сан Камен Кукуров, шеф на щаба на Военноморските сили (ВМС) и финален пълководец на подводницата сподели, че би трябвало незабавно да се възвърне подводното корабоплаване.

“На този стадий става все по-важно България да възвърне подводното си корабоплаване. И аз се веселя, че първо нашите съдружници от НАТО схванаха позволените неточности в отбранителното строителство, което бе заложено преди години “, сподели капитан Кукуров, представен от радио Варна.

По думите му от изключителна значимост е да се възвърне подводния флот, тъй като подводниците са корабите с най-голяма самостоятелност. Те са най-силни и мощни в отбрана на суверенитета и на териториалната целокупност на една морска страна, добави той.

Според него и подготовката на патрулните сили се затруднява без лична подводница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР