СподелиШвейцарският изпълнител Немо спечели тазгодишното издание на Евровизия и с

...
СподелиШвейцарският изпълнител Немо спечели тазгодишното издание на Евровизия и с
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Кое е по-страшно – поличка или мундир?

Сподели
Швейцарският реализатор Немо завоюва тазгодишното издание на Евровизия и с това провокира много мнения.

Победителят в розова поличка, който се разгласи за небинарен – т.е. самичък не можел да си дефинира пола, по този начин скандализира нравите у нас, че още го разискват – баби по градинките, майки с детски колички, фризьорки, таксиметрови водачи и кибици без работа в обществените мрежи.

Най-честите мнения: невиждана перверзия, крах на морала, такива ли са полезностите, които се пробва да ни наложи Европа?

А би трябвало ли чак толкоз да се скандализираме?

Това е просто шоубизнес – с цел да обърне внимание върху себе си, изпълнителят се прави на забавен – в тази ситуация на небинарен… създание без пол, не Той или Тя, а То – в розова поличка.

Че не сме ли виждали още през 60-те Дейвид Бауи в женски облекла? Забравихме ли известния клип на „ Куин ” „ I want to break free ”, където Фреди Меркюри е жена с мустаци, а Роджър Тейлър е русо Барби с къса пола? Десетки международни (пък и наши) реализатори са показали друга половост, само че публиката ги харесва и ги слуша.

Нито е нещо невиждано, нито е нечувано, нито някой нещо ни налага…

С розовата си поличка Немо никому не прави неприятно. Той не е рисков за цивилизацията, както е рисков Путин в костюм или военачалник Шойгу в мундир. С бомби и ракети те убиват хиляди почтени хора, да ги славиш и да вярваш на лъжите и доктрините им – ето това е перверзия, а не розовият чорапогащник на швейцареца Немо…

Във времената на социализма изключително перверзна беше партийната целувка на наш Тошо с Льоня Брежнев – уста в уста, само че никой тогава не се възмущаваше по градинки и опашки, а пък обществени мрежи нямаше.

Друга историческа партийна целувка – на немския партиен водач Хонекер със същия Брежнев, е непокътната през днешния ден на парче от Берлинската стена в немската столица – да се знае и помни предишното. Целувката им може да се откри и в интернет – вижте я и сравнете с небинарния Немо – кое е по-перверзно, кое е по-безнравствено?

Михал Мишковед
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР