Управляващата Консервативна партия на Великобритания заяви, че ще върне военната

...
Управляващата Консервативна партия на Великобритания заяви, че ще върне военната
Коментари Харесай

Великобритания връща казармата и обществената служба?

Управляващата Консервативна партия на Англия съобщи, че ще върне военната или публично потребната работа, в случай че още веднъж завоюва властта на общите избори в Обединеното кралство на 4 юли.

Това министър председателят Риши Сунак разгласи в обява в The Mail on Sunday. Изданието отбелязва, че Сунак и неговите съветници, изготвили проекта, се притесняват от хипотетична възходяща опасност от така наречен ос на властнически страни, в която Лондон включва Иран, Китай, Северна Корея и Русия.

Младите хора на 18-годишна възраст ще изберат или да се причислят към военните на цялостен работен ден за 12 месеца, или да прекарват един уикенд всеки месец като доброволци в своята общественост в продължение на една година, според проектите. Избралите армията, ще „ учат и ще вземат участие в интервенции по логистика, киберсигурност, публични поръчки или цивилен отговор “, споделиха торите.

Доброволчеството може да включва подкрепяне на локалните служби на пожарната, полицията, опазването на здравето, както и благотворителни организации, които подкрепят самотни и изолирани възрастни хора, добави партията. Планът допуска, че единствено към 10% от приключилите ще изберат първия вид.

Премиерът Риши Сунак сподели, че схемата ще " сътвори споделено възприятие за цел измежду нашите младежи и възобновено възприятие на горделивост в нашата страна ". „ Тази нова, наложителна национална работа ще даде благоприятни условия за смяна на живота на нашите младежи, предлагайки им шанса да научат умения в действителния свят, да вършат нови неща и да способстват за своята

Макар Сунак да разгласи, че службата ще бъде наложителна, неговият вътрешен министър Джеймс Клевърли сподели пред Sky News в неделя, че няма да има наказателни наказания за младеж, който откаже да взе участие. Консерваторите, които са на власт от 2010 година, пресмятат, че схемата ще коства към £2,5 милиарда годишно, като първите младежи ще бъдат включени в новата стратегия септември 2025 година, написа " Нова ".

Във Англия имаше национална работа сред 1947 и 1960 година, като мъже на възраст сред 17 и 21 години служиха във въоръжените сили в продължение на 18 месеца. Няколко европейски страни, в това число Норвегия и Швеция, имат някаква форма на краткотраен договор
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР