България стои много стабилна на фона на всички останали и

...
България стои много стабилна на фона на всички останали и
Коментари Харесай

Борисов: България стои стабилна и генерира доверие

България стои доста постоянна на фона на всички останали и генерира доверие .
Това сподели в Будапеща министър председателят Бойко Борисов след взаимните изказване с унгарския му сътрудник Виктор Орбан и с китайския министър председател Ли Къцян, по време на които публично беше оповестено семейството на България на идната Среща на върха по самодейността " 16+1 ".
Инвестициите от Китай дават отговор на това, което постоянно съм казвал, че ще е от изгода за Балканите - инфраструктурните планове, за които сме говорили. Мисля, че нещата сега са доста действителни. На 6-ти и 7-ми декември ще проведем договаряния за финансиране на транспортен кулоар № 8, разясни Борисов.
Винаги съм твърдял, че когато една страна е постоянна, когато и политическата класа, и хората работят за просперитета й, нещата се случват. Имаме една година, през която можем и в Изтока, и в Запада да сме водещи. Форматът на 17 май Европейски Съюз – Западните Балкани ще бъде една подготовка за 16+1 “, означи българският министър-председател.
Факт е, че с помощта на всички партии, колкото и в България да се дрънкаме и да си приказваме, България стои доста постоянна на фона на всички останали и генерира доверие. Така че с общи старания имаме късмет освен да ни виждат и да ни дават ръководи, само че и да реализираме действителни резултати за района и за нас самите.
На 6 и 7 декември в България ще бъдат водачите на Западните Балкани дружно с един от финансовите вложители – Световната банка, с който ще се водят договаряния за финансирането на Коридор №8 и освен на него. Китай доста интензивно приказва за вложения за Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна, и надлежно Русе-Букурещ-Белград – Дунавската тактика. Многомилиарден план, само че пък прави Балканите да наподобяват по различен метод. Коридор №8 – от Адриатика, Тирана, Скопие, София, Истанбул, Белград, Букурещ, Бургас, Варна - планове, които съм уверен, че радикално ще трансформират мястото, където живеем и от място на етнически противодействия и войни може да стане нещо доста положително. А за какво не и скоростен трен – Будапеща, Белград, София Истанбул, разяснява Борисов пред съпътстващите го български публицисти в Будапеща.
Трябва да мислим сходно на Brexit стратегическо съглашение единствено с Турция. Споразумение, което да подсигурява всички противоречиви тематики и което да ни подсигурява южния фланг на НАТО. Виктор поддържа моите думи и се смя, че от една страна Турция е неприемлива за Европа, само че в това време спим умерено, че тя ни пази гърба от юг , сподели още Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР