България ще купува този газ, който е най-изгоден за българските

...
България ще купува този газ, който е най-изгоден за българските
Коментари Харесай

Захариева: България ще купува този газ, който е най-изгоден за българите

”България ще купува този газ, който е най-изгоден за българските консуматори. Работата по действителна диверсификация ще докара и до по-ниски цени на газта. Пътят на газа не заобикаля България ”. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева пред Нова телевизия.
В Истанбул ще се обсъдят международните тематики. България съумява да бъде в положителни връзки със стратегическите сътрудници. Идеята на стратегическия разговор не е да се убеждаваме, а да работим в полза на всички страни. Най-важно е българският интерес да бъде предпазен и мисля, че това прави българската дипломация и българското държавно управление, сподели още тя.

" Има проекти за присъединяване на България в терминала за полутечен газ в Александруполис. " Турски поток " се строи извънредно бързо. Сигурна съм, че ще се почисти недоразумението сред България и Русия ", разкри още външният министър.

" Убийството на Касем Солеймани е реалност. Не можем да даваме оценка дали след гибелта му светът е по-мирен. Изключително критичан е обстановката в Ирак. Тази обстановка може да задълбочи казуса в региона. Ситуацията е нестабилна. Изтеглянето на военните от НАТО, Съединени американски щати и България е неточност - те са там, с цел да поддържат мира. България приканва в Багдад и Техеран да се опазва неприкосновеността на военните ", отговори Захариева на въпрос за ударите на Иран по американски военни бази в Ирак.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР