България е провела цялостна съдебна реформа. Това заключение е залегнало

...
България е провела цялостна съдебна реформа. Това заключение е залегнало
Коментари Харесай

Докладът на ЕК: България стартира разследвания срещу знакови фигури

България е провела цялостна правосъдна промяна. Това умозаключение е залегнало в мониторинговия отчет за страната ни на Европейската комисия, който бе показан в сряда (документът можете да видите ), написа

В него се отбелязва като триумф стартиралите през 2020 година следствия против знакови фигури. В същото време обаче се слага акцент върху битката с корупцията, за която съгласно Брюксел би трябвало да се положат още старания на фона на ниското доверие в обществото.

„ Демокрацията, върховенството на закона и главните човешки права са в основата на Европейски Съюз “, сподели в това време в свое изказване във връзка отчетите за върховенството на закона за всички страни-членки Вера Йоурова, зам.-председателя на Европейската комисия.

По думите й имали удоволствието да показват първия отчет за върховенството на закона, който покривал всички страни в Европейски Съюз. Докладът покривал четири стълба- правосъдна система, антикорупция, независимост на медиите и плурализъм.

По думите й били тъкмо тези четири, тъй като било значимо да се види връзката сред тези проблеми. Тя съобщи, че когато върховенството на закона било под въпрос имало влияние върху живота на всеки един от нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР