Върховният съд на ООН нареди на Израел незабавно да спре“

...
Върховният съд на ООН нареди на Израел незабавно да спре“
Коментари Харесай

Висшият съд на ООН нареди на Израел да спре офанзивата в Рафа

Върховният съд на Организация на обединените нации подреди на Израел „ неотложно да спре “ военната си атака в Рафа, град в южната част на Газа, в който повече от 1 милион палестинци бяха избягали, биейки се другаде в анклава.

В заповед, издадена в отговор на незабавно искане, отправено от Южна Африка, Международният съд сподели в петък, че изискванията в Рафа са „ пагубни “ и че обстановката се е влошила задоволително, с цел да издаде нови заповеди в тази ситуация.

Искането на Южна Африка е част от иск, който тя заведе предходната година, в който се твърди, че Израел прави геноцид против палестинците в Газа. Израел изрично отхвърли обвиняванията и е малко евентуално Международният съд да излезе с дефинитивно решение по случая от години.

Но съдът към този момент два пъти издаде краткотрайни разпоредби по случая. През януари той подреди на Израел да съблюдава интернационалното право по отношение на геноцида, а през март да подсигурява, че повече храна и филантропична помощ ще доближат до палестинците в Газа, предупреждавайки, че „ настава апетит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР