България е новият ротационен председател на Организацията за черноморско икономическо

...
България е новият ротационен председател на Организацията за черноморско икономическо
Коментари Харесай

България е председател на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество за 6 месеца

България е новият ротационен ръководител на Организацията за черноморско икономическо съдействие (ЧИС) за първите шест месеца на 2019 година В организацията с изключение на нас членуват още Албания, Армения, Азербайджан, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.
Ротационното председателство на Организацията за черноморско икономическо съдействие, е обвързано с редица отговорности от българска страна, оповестиха от Министерство на външните работи.

Днес в Организацията е най-представителната и институционално развита организация в Черноморския район. В нея с изключение на България членуват още Албания, Армения, Азербайджан, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.

Под мотото „ Море от благоприятни условия “ Българското председателство ще работи за развиването на ЧИС като проектно-ориентирана организация. Специален акцент ще бъде подложен върху съдействието в областите на културата, превоза и опазването на околната среда, оповестяват още от външното ни ведомство. България ще работи и за поощряване на пълноценното взаимоотношение сред Европейския съюз и ЧИС.

Председателството ни ще работи също за задълбочаване на бизнес контактите сред страните от района, само че и за по-нататъшното усилване на синхрона в работата на ЧИС и неговите профилирани органи. Те включват Парламентарната асамблея на ЧИС (ПАЧИС), Черноморската банка за търговия и развиване (ЧБТР), Международния център за черноморски проучвания (МЦЧИ) и Съвета на бизнес средите. Друг приоритет на председателството ни е да се продължат процесите за реформиране и адаптиране на организацията към актуалните провокации.

Организацията за черноморско икономическо съдействие е основана през 1992 година България е измежду 11-те учредителки, а тази годишното председателстване е четвърто за страната ни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР