България е направила своя избор за позиция във войната Русия-Украйна,

...
България е направила своя избор за позиция във войната Русия-Украйна,
Коментари Харесай

Политолози в спор можем ли без Русия и руски газ

България е направила своя избор за позиция във войната Русия-Украйна, само че българинът е обезпокоен, тъй като може би страната ни е " фронтова страна ".

Това разяснява доцент Росен Карадимов , учител по политически науки пред БиТиВи. За него политиците би трябвало да създадат избор за позицията ни войната в Украйна , само че на първо място жителите на България би трябвало да са спокойни.

Той пита за какво не сме напълнили " Чирен ", а потенциалът му е единствено на 20 %. Започват да пораждат подозренията, уточни той. По отношение на обединението, в случай че се гласоподава друго, ще е удар, само че няма да е съображение да спре да работи, посочи още политологът. Формално няма да се наруши съдружното съглашение по тематиката войната в Украйна, тъй като в него нищо не е написано, сподели още той.

Политологът Евгений Дайнов дефинира обстановката като " безчовечие против цивилизация ". Неминуемо беше прекъсването на съветския газ, тъй като това е оръжие . С Русия всичко е битка за превъзходство , разясни той. По ред аргументи Владимир Путин е сложил себе си дружно с военната мощ, с цел да остане в света и той го направи, влизайки в Украйна, изясни политологът.

Журналистът Асен Григоров разяснява позицията на президента Румен Радев и по думите му " имало класиране в страната на пропутинското говорене ". Затова " Продължаваме промяната " се събра на Национален съвет, с цел да дадат конференция да изразят своята позиция. Това е изчистване на вариантите кои партии работят за избора ни през годините или за страна , която не е другарска, счита той. Изострянето идва, когато Русия спря газа, уточни той. За него би трябвало да стартира депутинизация на българската политическа власт.

Това лято ще стане ясно, че българският туризъм няма да пропадне без съветски туристи, уточни още Григоров.

За Евгений Дайнов обаче по тази тематика " Владимир Путин ще разбере, че българите не ги е боязън и можем без неговия газ, нефт, туристи и страна ".

В спор влезе Карадимов, който счита, че когато има действително събитие - като прекъсване на газа, съветската страна постанова наказания, а българската не може . В идващите месеци България ще усети компликации в селското стопанство, индустрията и някои дребни предприятия ще банкрутират, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР