Българинът все по-малко задлъжнява. Това показват данните от проучване на

...
Българинът все по-малко задлъжнява. Това показват данните от проучване на
Коментари Харесай

Съставиха профил на длъжника у нас: Млад мъж с образование и изгледи за кариера

Българинът все по-малко задлъжнява. Това демонстрират данните от изследване на Асоциацията на колекторските организации в България (АКАБГ).
Данните демонстрират, че междинният размер на отговорностите в България за предходната година е бил с 15% по-малък от този за 2016-а, или - 775 против 912 лв.. Проучването обгръща обработваните задължения от всички компании, членове на асоциацията, които съставляват 80% от бранша.


Профилът на длъжника се утвърждава трайно като млад мъж, под 30-годишна възраст, добре просветен и нормално на трудов контракт. Обикновено са зодия лъв или стрелец, които санадценили своите благоприятни условия.

Обичайно това е човек, който неотдавна е почнал първата си непрекъсната работа и не е решил вярно съотношението сред приходите и разноските си. Разместване има обаче при териториалното систематизиране. Най-добре управляват заплащанията си жителите на София, Пловдив и Варна. Най-много неточни платци има в Бургас, Стара Загора и Русе.

Основните способи да трупаме задължения остават банкови заеми, бързи заеми, сметки за телефон, телевизия и интернет. Отчетлив растеж има и при лизингите, които към този момент надвишават 4% от предоставените отговорности. Потребителите към този момент знаят повече, а по-запознатият консуматор по-малко задлъжнява, регистрират от Асоциацията на колекторските организации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР