Бъдещето на европейските институции, тяхното управление и многогодишната финансова рамка

...
Бъдещето на европейските институции, тяхното управление и многогодишната финансова рамка
Коментари Харесай

В Брюксел обсъждат бюджета на ЕС след Брекзит

Бъдещето на европейските институции, тяхното ръководство и многогодишната финансова рамка са главните тематики на неофициалната европейска среща на върха през днешния ден в Брюксел. Тъй като това са въпроси, които ще вълнуват Европа след раздялата й с Англия, през днешния ден в срещата вземат участие 27 държавни и държавни ръководители, колкото ще бъдат и страните-членки след брекзит. На нея участва и министър председателят Бойко Борисов, съобщи бТВ.

Официално тематиката брекзит не е на дневен ред. Но няма по какъв начин да бъде избегната, тъй като европейските водачи ще разискват управителните институции и бюджета след излизането на Англия, когато Съюзът безспорно ще е друг. Държавните и държавни ръководители ще обсъдят размера на бъдещия евробюджет и целите в него. После евродепутатите ще могат да одобряват или отхвърлят техните оферти.

Другата значима тематика е по какъв начин ще наподобява бъдещият европарламент. Броят на държавите-членки понижава, разумно е да намалее и броят на депутатите. В поканата си до държавните ръководители ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск акцентира, че след отдръпването на Англия от Европейски Съюз, броят на евродепутатите ще намалее от 751 на 705, добавя БНР. Туск показва, че останалите освободени места би трябвало да бъдат непокътнати като запас за бъдещи разширявания. По отношение на кандидатурата за ръководител на Еврокомисията, Доналд Туск напомня настояването на Европейския парламент претендентът да бъде определен сред водачите, които ще бъдат номинирани от европейските политически партии. Ще бъде наранена и концепцията за основаването на транснационални листи на европейските избори, само че чак в подтекста на вота през 2024-та година.

По мотив на многогодишната финансова рамка за интервала след 2020 година Туск акцентира: " При полемиките в последно време очертахме нови цели, като пресичането на противозаконната миграция, усилването на европейската сигурност и защита, както и увеличението на вложенията в програмата " Еразъм ". Освен това ще би трябвало да разгледаме въпроса за празнината в бюджета на Европейски Съюз заради Брекзит. Това демонстрира какъв брой съществени са провокациите ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР