Азиатските пазари на акции отчитат понижения в осма поредна сесия

...
Азиатските пазари на акции отчитат понижения в осма поредна сесия
Коментари Харесай

Нагласите на Фед обезцениха акциите и подкрепиха долара

Азиатските пазари на акции регистрират намаления в осма поредна сесия през днешния ден, а доларът нараства откакто нови мнения от страна на представители на Федералния запас на Съединени американски щати покачиха предпазливостта на вложителите преди симпозиума в Джансън Хол тази седмица.

Президентът на подразделението на Фед в Минеаполис Нийл Кашкари бе следващият началник, който удостовери, че фокусът на централната банка е на първо място върху инфлацията. Той съобщи, че най-голямото му терзание е подценяването на ценовия напън.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се намали с 0.2% в ранната сесия и е на път да запише намаления в осма поредна сесия. Японският Nikkei изгуби 0.6%.

Индексите на Уолстрийт се стабилизираха през вчерашния ден, откакто в предходните два дни записаха съществени намаления. Причината бяха слабите данни за щатската стопанска система, които ограничиха опасенията по отношение на покачванията на лихвите. Данните също по този начин облекчиха натиска върху по-краткосрочните държавни скъпи бумаги.

Изнесените през вчерашния ден данни за секторите на услугите и производството в Съединени американски щати бяха разочароващи, а продажбите на нови жилища през юли падат до 6.5-годишен най-малко.

" В някои връзки това е добра вест. Колкото по-слаби са данните, толкоз по-малко се постанова да прави Фед, " разяснява пред Ройтерс икономистът Роб Карнел. Според него обаче няма прекомерно доста аргументи да се чака, че централната банка ще промени тона си по време на симпозиума в Джаксън Хол тази седмица.

Фючърсите на щатския показател S&P 500 регистрират намаляване от 0.3% в азиатската сесия.

Фючърсите на Брента се движат към равнището от 100 $ за барел в резултат на признаците за търсенето в Съединени американски щати и изказванията на Саудитска Арабия за понижаване на производството. По-високата цена на петрола поддържа акциите на австралийските енергийни компании.

На фона на неналичието на вести и събития, които да повлияят на пазарите преди симпозиум в Джаксън Хол, придвижванията бяха лимитирани, а доларът се резервира покрай 20-годишен връх по отношение на еврото.

Австралийският и новозеландският долари поевтиняха с по към 0.5%, като австралиецът се обезцени до 0.6897 щатски $.

Еврото, което през вчерашния ден за малко мина паритета по отношение на $, се търгуваше при 0.9950, защото пазарите чакат възходящите цени на енергийните артикули да доведат до нов инфлационен напън, който ще се отрази на икономическия напредък.

Еврото падна до 20-годишно дъно от 0.9901 $ през вчерашния ден.

Китайската стопанска система също изпитва усложнения и скромните намаления на лихвите единствено привлякоха вниманието към слабостите на имотния бранш и неналичието на доверие.

Юанът поевтиня с към 0.2% по отношение на $ до 6.8519. Хонконгският показател Hang Seng се намали с 0.9%, до момента в който показателят на китайските сини чипове CSI300 изгуби 0.7%.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР