Азиатските фондови индекси се колебаеха на втората за седмицата сесия

...
Азиатските фондови индекси се колебаеха на втората за седмицата сесия
Коментари Харесай

Азиатските индекси се колебаят на фона на ястребовите послания на Фед

Азиатските фондови показатели се колебаеха на втората за седмицата сесия – вложителите усвоиха  ястребовите мнения на Федералния запас и чакат данните за инфлацията в Съединени американски щати, която ще бъде огласена в четвъртък и ще очертае траекторията на лихвените проценти.

Борсовите показатели в Австралия и Югоизточна Азия паднаха, до момента в който тези в континентален Китай се колебаеха, а японският показател Topix се увеличи след наново отваряне след формален празник. Договорите за S&P 500 се намалиха, откакто показателят не съумя да се задържи над равнището от 3900, изтривайки напредъка, който доближи съвсем 1,5% в понеделник, написа Bloomberg.

Ентусиазмът на търговците, които чакаха бърз завършек на агресивното покачване на лихвените проценти, поради охлаждането на световната инфлация, беше посърнал в понеделник, когато президентът на Фед в Сан Франциско Мери Дейли сподели, че чака централната банка да увеличи лихвите над 5%. Нейният сътрудник от Атланта Рафаел Бостик удостовери информацията – съгласно него политиците би трябвало да покачат равнищата над 5% до началото на второто тримесечие и по-късно да изчакат за „ дълго време “.

Тези, които залагат на по-бавни нараствания ще чакат отчета за инфлацията в Съединени американски щати в четвъртък – седмица след данните за работните места, които демонстрираха, че растежът на заплатите се е забавил.

Shanghai Composite падна с 0,3% под 3 170, до момента в който Shenzhen Component загуби 0,1% до 11 440 във вторник, спускайки се от скорошните върхове. Инвеститорите натрупаха известни облаги след мощното рали, провокирано от икономическото наново отваряне на Китай, разяснява Trading Economics.

Трейдърите са внимателни преди Лунната нова година на фона и опасенията, че „ огромното пътешестване ” ще докара до скок на инфектираните с Covid. Освен това слабата сесия на Wall street през нощта помрачи настроенията – опасенията за световния растеж на стопанската система, инфлацията и лихвените проценти не престават да владеят финансовите пазари.

Загубите във финансовия бранш бяха водени от Ping An Insurance (-1,9%), China Merchants Bank (-1,3%) и Ping An Bank (-1,2%). Други тежки компании също означиха спад, в това число BYD Company (-1,7%), Zijin Mining (-1,1%) и Guangdong Zhongshe (-1,5%).

Индексът Bloomberg Dollar Spot бе едва изменен. Доходността на 10-годишните държавни облигации се поддържа на 3,53%. Доходността на 10-годишните облигации на Япония - таванът за политиката за надзор на кривата на рентабилност на Bank of Japan, е 0,5 на 100.

„ В допълнение към вероятността лихвените проценти да останат високи и вероятното икономическо закъснение, всяко оптимистично развиване, провокирано от забавящата се инфлация, може да бъде обезщетено от към момента високите оценки на акциите и прекомерно оптимистичните упования за облага “, означи Крис Ларкин от Morgan Stanley, представен от Bloomberg.

Притесненията за криза в Съединени американски щати и Европа тази година са обезщетени от възобновен оптимизъм за Китай. Втората по величина стопанска система в света направи противоположен завой на строгите Covid ограничавания през декември. Очаква се тя да запише растеж от 4,8% тази година, съгласно изданието. Все отново дефлационният напън се утежни през четвъртото тримесечие, като растежът на цените евентуално ще бъде слаб, даже когато стопанската система се възвърне по-късно тази година, съгласно China Beige Book International.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР