Автомобили в спорната местност Салтанат на Морската градина във Варна

...
Автомобили в спорната местност Салтанат на Морската градина във Варна
Коментари Харесай

И съдът във Варна се произнесе срещу колите в Морската градина

Автомобили в противоречивата околност Салтанат на Морската градина във Варна няма да се движат, най-малко към този момент, стана ясно след две разпоредби на правосъдни сформира от локалния административен съд. Много любопитни са причините им. От тях излиза наяве, че е хвърлен много размисъл върху глаголните времена в българския език.

Автомобилният достъп в Салтанат е остаряла щекотлива тематика във Варна. Многократно през годините общинската администрация подхващаше дейности против трафика, само че правосъдни тъжби на многочислените притежатели и ползватели там проваляха желанията. Мнозинството варненци не желаят коли, а кметството постоянно бе упреквано, че преднамерено не се пази добре в съда, с цел да могат притежателите да печелят делата. Темата избуя още веднъж това лято, откакто румънец прегази дете в парка. Преди десетина дни градската администрация спусна за разискване нови нормативни правила – търговци да зареждат в избрани часове, да се издават пропуски за притежателите и така нататък Успоредно с това напълно изненадващо сложи забранителни знаци. Така придвижването бе спряно надалеч преди смяна на нормативите. Веднага търговци отвърнаха с тъжби. И единствено седмица по-късно пристигнаха разпоредби по тях.

Засегнатите са дефинирали едно от настояванията си по този начин: Да се “прекратят незаконосъобразните дейности, изразяващи се в слагането на забранителен пътен знак В2 ”. В отговор съжденията на съдийския състав се развиват по следния метод: “Съгласно наредбата на член 250, ал.1 от Административнопроцесуален кодекс, всеки, който има юридически интерес, може да желае преустановяване на дейности, реализирани от административния орган или длъжностно лице, които не се основават на административен акт или на закона. Законодателят е планувал сходен жанр отбрана против в действителност действия… Изразът " преустановяване на дейности, осъществявани от " ( член 250, алинея 1 АПК) значи, че дейностите не би трябвало да са приключили. " Действия, осъществявани " значи почнали, само че не приключили… Не може да се приключи нещо, което към този момент е осъществено и заради това никакви дейности към този момент не се правят, които да бъдат прекъснати ”. Казано в резюме, знаците не могат да бъдат махнати, тъй като визираният от закона член засягал дейности в дълготрайно глаголно време, а слагането било от дълго време завършило, т.е. в минало.

Няколко реда са отдадени и на термина “фактическо деяние ”. В този дух са отхвърлени и другите претенции по проблема.

КОНТЕКСТ

Трябва да се регистрира, че и други решения обратно в годините на другите инстанции са формирани по подобен “терминологичен ” обичай. Настоящата административно-съдебна сага се развива към месец преди локалните избори. Разпорежданията може да се апелират.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР