Автобиографията на световния шампион във Формула 1 за сезон 2009

...
Автобиографията на световния шампион във Формула 1 за сезон 2009
Коментари Харесай

Бътън споделя кога страстта към Ф1 си е отишла в емоционална автобиография

Автобиографията на международния първенец във Формула 1 за сезон 2009 Дженсън Бътън излезе публично през днешния ден, а любопитни разкрития в нея от професионалния и персоналния живот на британеца към този момент обикалят обществените мрежи. Бътън завоюва единствената си шампионска купа през 2009-а с отбора на Браун GP, само че споделя, че след сезон 2008 е получил много завладяваща оферта от Торо Росо и е обмислял съдействието си с тях. Там той е щял да размени Себастиан Фетел, който таман печели доверието на Ред Бул и попада в главния отбор.

That Jenson Button's new autobiography isn't called Unbuttoned is pretty much the final straw I needed to lose all faith in humanity pic.twitter.com/2HQvcbc11f
— Hadley Freeman (@HadleyFreeman) October 15, 2017
" Харесвам Торо Росо, тъй като имат превъзходен дух и отношение към водачите си, само че знаех, че с тях няма да бъда близо даже до подиума ", разяснява опцията Бътън. Именно заради несигурността с Торо Росо той остава в актуализирания отбор на Хонда под името Браун GP и печели шампионата. " Освен това, те ме желаеха най-много, с цел да им донеса пари от спонсори, което единствено по себе си е непривлекателно ".

Бътън се отдръпна от Формула 1 в края на сезон 2016, само че с ангажимента, че постоянно е мечтан в Макларън-Хонда и в случай че размишления, ще получи болида си назад. Тази година той одобри да замести Фернандо Алонсо в Монте Карло, само че това не му е върнало желанието да се състезава още веднъж. " Дали ми липсваше? Труден въпрос, само че отговорът е не ", написа още Бътън.

.@JensonButton reveals to @achrisevans " I'll be racing in something next year... " https://t.co/VhyXF8Dk1T pic.twitter.com/JMN850ASfR
— BBC Radio 2 (@BBCRadio2) October 18, 2017
Той споделя, че след отдръпването си е получил оферти и от други тимове на Формула 1, само че шампионатът към този момент не е бил същия за него след гибелта на татко му: " Раликросът беше доста прелестно премеждие, към този момент се пробвах и в Super GT, само че най-вече ме влече към " Льо Ман ". Само не във Формула 1. Не и без татко ми (б.р. Джон Бътън умря през 2014-а на 70 години). Той бе с мен на всяка крачка по пътя ми. Ако не беше той, нямаше да се занимавам с картинг, още по-малко щях да стана водач във Формула 1. След като той умря нищо не беше същото. Татко постоянно изглуждаше като че ли има време за всичко и това беше заразно. Смехът без него е по-тих, музиката не съществува ".



За да откри по 6 000 $ годишно за надпреварите на сина си, Джон Бътън, към този момент разведен със брачната половинка си и майка на Дженсън, продава всичко, което има, в това число дребна автокъща, и се мести в Съмърсет. Там той открива магазин за мотори - Rocket Motorsports, където прави и моторите на сина си, и тези на друго амбициозно момче – Люис Хамилтън.

" He always watched over me " @JensonButton pays a heartfelt tribute to his father with @chrissymacCNN https://t.co/njbWmojuyg pic.twitter.com/stmERleTtf
— CNN Sport (@cnnsport) October 19, 2017
Бащата на Дженсън умира във Франция, откакто на два пъти му прилошава и си удря главата. Именно вторият удар се оказва съдбовен. По това време синът е в Лос Анджелис, а откакто схваща какво се е случило, се постанова въпреки всичко да отиде на работа в базата на Макларън за проби. След това обаче пристрастеността му към Формула 1 си отива.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР