Австралия е пред нови избори. Министър-председателят Скот Морисън свика федерален

...
Австралия е пред нови избори. Министър-председателят Скот Морисън свика федерален
Коментари Харесай

Австралия е пред смяна на властта |

Австралия е пред нови избори. Министър-председателят Скот Морисън свика федерален избор на 21 май, оповестява Би Би Си.

Управляващата коалиция на Морисън има 76 места в Камарата на представителите - минимумът, нужен за опазване на властта.

Според социологически изследвания ще има промяна на държавното управление и ще завоюва опозиционната Лейбъристка партия, ръководена от Антъни Албанезе. Но на последните избори дясноцентристът Морисън завоюва, макар че множеството изследвания предричаха противоположното.

Премиерът Морисън разгласи датата след диалози с генерал-губернатора в столицата Канбера и разяснява, че " това е избор сред едно мощно и едно нестабилно бъдеще. Това е избор сред държавно управление, което познавате, и лейбъристка съпротива, която не познавате ".

Албанезе, който означи, че вицепремиер на Морисън го е нарекъл " двуличник и измамник ", уточни, че " можем и би трябвало да се оправим по-добре ". " Пандемията ни даде опция да си представим едно по-добро бъдеще и лейбъристите имат политиките и проектите да оформят това бъдеще ", сподели той в неделя.

В положително здраве ли е австралийската народна власт?

Морисън е първият австралийски лидер с цялостен мандат след Джон Хауърд, който завоюва четири избора, преди да загуби от лейбъриста Кевин Ръд през 2007 година Морисън управлява коалиция на либералите. Въпреки че е спечелила седем от последните девет федерални избори, тя може да се окаже мъчно да го направи още веднъж, споделят политически анализатори, представени от Би Би Си.

През последните седмици министър-председателят се сблъска с обвинявания в безчинство и саботаж на кариерата на негов противник. Морисън отхвърли обвиняванията.

Въпреки социологическата прогноза за лейбъристка преднина Албанеза назова съперниците си " любимци ", отбелязвайки, че неговата партия е печелила държавно управление от съпротива единствено три пъти след Втората международна война
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР