Атомната енергия има своята роля при подпомагане на правителството на

...
Атомната енергия има своята роля при подпомагане на правителството на
Коментари Харесай

Атомната енергия може да помогне на Великобритания да постигне въглеродните си цели

Атомната сила има своята роля при подкрепяне на държавното управление на Обединеното кралство да реализира най-новите си цели в региона на климата. Това е оценката на ръководителя на английската анализаторска група Energy & Climate Intelligence Unit Джонатан Маршал.

Тази седмица държавното управление разгласи новия си проект да понижи излъчванията със 78% до 2035 година, спрямо равнищата от 1990 година Преди това Англия имаше за цел да намали излъчванията с 80% до 2050 година

„ Да имаме допустимо най-вече слънчева сила и вятър е потребно, само че другите характерности на атомната сила носят изгоди за общия енергиен микс “, разяснява Маршал. Той добави, че френската корпорация EDF преглежда капацитета за генериране на водород в някои атомни електроцентрали, тъй че „ има способи за включване на нуклеарната сила в тази по-гъвкава, динамична енергийна мрежа “. EDF търси подпомагане за плана си за създаване на АЕЦ „ Сайзуел Си “ на стойност 20 милиарда лири и договаря с държавното управление за приемане и на поддръжка от данъкоплатците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР