Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в

...
Президентът Румен Радев няма да наложи вето върху промените в
Коментари Харесай

Президента се отказа да налага вето върху Закона за хазарта, утре излиза в Държавен вестник

Президентът Румен Радев няма да наложи несъгласие върху измененията в Закона за хазарта, с които се планува възбрана на рекламата на хазарт в медиите. От уеб страницата на Държавния вестник излиза наяве, че законът ще бъде обнародван в утрешния брой на вестника.

Миналата седмица държавният глава съобщи пред публицисти, че не е взел дефинитивно решение за измененията в Закона за
хазарта и изчаква мнението на съветниците си. 

Депутатите дефинитивно не разрешиха рекламата на
хазарт в медиите в последния работен ден на 49-ото Народно заседание. Промените в Закона за хазарта бяха признати с цялостно болшинство, макар че сред първо и второ четене редица медии, хазартни оператори, спортни клубове и други бизнеси реагираха със серия мнения срещу възбраната на хазартна реклама и показаха мнение, че планът не би трябвало да бъде одобряван в този момент, а първо да има публично разискване.

Законопроектът е на ГЕРБ и Движение за права и свободи и бе импортиран изненадващо в последните дни от 49-ото Народно заседание от Йордан Цонев (ДПС) и Теменужка Петкова (ГЕРБ). За два дни той мина на първо четене през бюджетната комисия и гласуван в пленарната зала. Именно поради него се свика извънредно съвещание на комисията по бюджет и финанси, с цел да може измененията в Закона за
хазарта да се гласоподават и на второ четене преди депутатите да излязат в избирателен отпуск.

В началото на април в Народното събрание беше импортиран подобен законопроект от " Възраждане ", в който още веднъж се предвиждаше възбрана на рекламата за
хазарт. Тогава текстовете бяха отхвърлени с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Продължаваме промяната - Демократична България ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР