Руският президент Владимир Путин във вторник коментира думите на Столтенберг

...
Руският президент Владимир Путин във вторник коментира думите на Столтенберг
Коментари Харесай

В отговор на думите на Столтенберг Путин заплаши малките страни в НАТО

Руският президент Владимир Путин във вторник разяснява думите на Столтенберг за да употребява западни оръжия за удари по цели в Русия, цитира думите му съветската работа на BBC.

" Ако той (Столтенберг) приказва за опцията да се нанесе удар по съветска територия с високоточни далекобойни оръжия, той, като човек, който управлява военно-политическа организация, макар че е граждански като мен, само че въпреки всичко би трябвало да знае, че високоточното оръжие с огромен обхват не може да се употребява без средства за галактическо разузнаване ", сподели Путин след визитата си в Узбекистан.

Според него, при положение на такива ударни системи като Storm Shadow, изборът на задачата и полетната задача ще се правят " без наличието на украински боен личен състав ".

" Кой прави това? Това се прави от тези, които създават и тези, които сякаш доставят тези ударни системи на Украйна. Като цяло може да се случи и става без присъединяване на украински военнослужещи ", сподели съветският водач.

" Така. Тези представители на страните от НАТО, изключително в Европа, изключително в дребните страни, като цяло би трябвало да са наясно с какво си играят. Те би трябвало да помнят, че това са по предписание страни с дребна територия и доста гъсто население. И това е фактор, който те би трябвало да имат поради, преди да приказват за нанасяне на удари надълбоко в съветска територия ", сподели Путин.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели преди днешната среща на министрите на защитата на Европейски Съюз в Брюксел, че У последна би трябвало да може да употребява оръжия, доставени от Запада , с цел да нанася удари по " законни цели " на съветска територия, в противоположен случай ръцете на въоръжените сили на Украйна са вързани и те не могат да се пазят дейно.

Според ръководителя на НАТО е време да се преразгледат тези ограничавания.
 Столтенберг: Украински офанзиви със западни оръжия против Русия не значат присъединяване на НАТО
Столтенберг: Украински офанзиви със западни оръжия против Русия не значат присъединяване на НАТО

Алиансът имал право да поддържа Киев, без да е страна в конфликта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР