Аспарухово ще се отвори към морето, а уникалният парк край

...
Аспарухово ще се отвори към морето, а уникалният парк край
Коментари Харесай

В програмата на Иван Портних: Продължава ударното развитие на Аспарухово

 " Аспарухово " ще се отвори към морето, а неповторимият парк край брега ще се запази и развие. Предстоят цялостни поправки на улици и междублокови пространства, създаване на детски и спортни площадки, нови тротоари, паркоместа и зелени зони. Това са част от целите за региона в управническата стратегия на Иван Портних, доскорошен кмет и претендент на ГЕРБ за нов мандат.

Със средства на общината и с сполучливо предпазени европейски планове са актуализирани главните пътни артерии - ул. " Мара Тасева ", бул. " Народни будители ", бул. " Първи май ". В момента тече ремонт на ул. " Св. св. Кирил и Методий ". Изградени са нови тротоари, места за паркиране, комбинирано спортно игрище, кътове за отдих, детски площадки. С финансиране от фонд “Солидарност " на Европейски Съюз са построени двата охранителни канала.

Новата стратегия на Портних надгражда свършеното досега. Аспаруховият парк ще се трансформира във втората Морска градина на Варна и ще бъде уголемен от Аспаруховия мост до местността Карантината. Предвиждат се огромно озеленяване и залесяване, създаване на детски и спортни площадки, сцена и музей навън край Аспаруховия вал. Сред плановете за региона е и басейн с олимпийски размери и минерална вода.

Развитие следва и на плана за рибарското пристанище " Карантината “. Средствата са обезпечени като безплатна финансова помощ от Програмата за морско дело и риболовство – 8 млн. лева, съфинансирането от Община Варна е 5,6 млн. лева В плана е включено създаване на предпазена акватория за безвредно акостиране на риболовен лодки, плаващи понтони за домуване, основаване на условия за разтоварване, предпазване, първа продажба и спедиция на уловите от риба. Капацитетът на пристанището, което ще е най-модерното в България, е общо 116 плавателни съда. Ще бъдат построени две панорамни площадки, а главната постройка ще бъде със смесено предопределение – публични, търговски и обслужващи площи. Най-атрактивната част ще бъде покривът на постройката, който ще се оформи като амфитеатър, с видимост към морето и града. Новото пристанище има за цел да запази рибарския поминък.

След като общината стана собственик на пристанището за риболовен кораби " Варна “, следва там да бъде основана транспортна връзка по море - от " Аспарухово “ до Морска гара. Така напредването до центъра на града ще става по-бързо, като се заобикаля автомобилният трафик през моста.

Подобряването на средата за живот ще продължи с още поправки, а за мотор на градивните процеси в " Аспарухово " ГЕРБ издигна за кмет Ивайло Маринов – експерт с административен опит, диалогичен и виновен човек, който през последните две години беше зам.-кмет в региона.

Програмата на екипа Иван Портних – Ивайло Маринов включва план за ремонт на пътя за " Галата ". Предвидена е рехабилитация на всички дребни улици и междублокови пространства в региона, създаване на фитнеси навън, още нови детски и спортни площадки, нови тротоари и градинки, нови паркоместа и джобове за контейнерите.

Търговците в региона ще имат пазар навън, а в читалищата в " Аспарухово " и " Галата " предстоят поправки. Ще се възроди кино залата в региона.

Планирано е и възобновяване на ДКЦ " Св. Иван Рилски “, както и основаване на денонощен център за неотложна помощ.

Започва работа и по създаване на ВиК инфраструктура в Боровец – юг и Ракитника, а също и в Боровец – север, след привършване на процедурите за Подробен устройствен план, планува още програмата на Иван Портних, претендент на ГЕРБ за кмет на Варна, с номер 43 в бюлетината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР