Apple трябва да приключи продължително антитръстово разследване в ЕС на

...
Apple трябва да приключи продължително антитръстово разследване в ЕС на
Коментари Харесай

Apple ще уреди разследване за „докосни и тръгни“ плащания с ЕС

Apple би трябвало да завърши дълготрайно антитръстово следствие в Европейски Съюз на своята система за мобилни заплащания и да избегне голяма санкция, като направи серия от отстъпки, с цел да разреши на съперниците по-голям достъп до неговата безконтактна софтуерна система.

Европейската комисия, изпълнителният орган на Европейски Съюз, упрекна производителя на iPhone през 2022 година в нарушение на закона за конкуренцията. Брюкселските регулатори твърдяха, че софтуерната компания не разрешава на съперниците да имат достъп до чипове „ докосни и отиде “ или връзка в близко поле (NFC), с цел да се възползват от личната си система Apple Pay.

Но трима души са осведомени с въпроса сподели, че регулаторите са приели редица ограничения, с които Apple се е заела през януари тази година.

Те включват даване на разработчиците на безвъзмезден достъп до неговата NFC технология на устройства с iOS и без да се постанова да употребяват Apple Pay или Apple Wallet. Властите в Брюксел тестваха тези ограничения, които Ap...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР