Южнокорейските власти започнаха разследване за предполагаемото разкриване на военни тайни

...
Южнокорейските власти започнаха разследване за предполагаемото разкриване на военни тайни
Коментари Харесай

Южнокорейските власти започнаха разследване за разкриване на военни тайни

Южнокорейските управляващи започнаха следствие за хипотетичното откриване на военни секрети в обществената мрежа Telegram. Канал, който твърди, че продава най-модерната корейска военна технология, е под зоркото око на проверяващите, а документите за самолета KAI KF-21 и хеликоптера KUH-1 Surion се считат за част от сензитивните данни, станали обществени. 
Корейската войска, полицията и Националната разследваща работа проверяват взаимно канал в Telegram, който от август твърди, че „ продава класифицирана военна информация “, заяви The Korean Times, цитирайки изказвания на военни чиновници. Администраторът на канала писа преди, че имат съдействие с армията и Агенцията за развиване на защитата.
Междувременно бяха оповестени фотоси на съставни елементи на хеликоптер Surion. Каналът Telegram също по този начин твърди, че е получил чувствителни документи за самолета KF-21, както и че разполага с данни за учението Freedom Shield на Южна Корея и Съединени американски щати, написа Aero Time. В момента службите за контраразузнаване се пробват да проследят админа на канала и да открият дали той в действителност разполага с информация за корейските летателни машини.

Южна Корея планува присъда до 10 години затвор или санкция до 720 000 $ за откриване на военни секрети, т.е. сензитивна информация на военната промишленост.
Разработката на KAI KF-21 стартира през 2015 година, а първите прототипи на самолета бяха съединени през 2020 година Освен Южна Корея, в програмата Boramae взе участие и Индонезия, подписано е партньорство с американската Lockheed Martin. KAI KF-21 е планиран като многоцелеви военен аероплан.

Въпреки че външният му тип наподобява на самолети като F-35 Lightning II или F-22 Raptor с понижено радарно отражение, KF-21 към момента не е аероплан от пето потомство и съгласно известията има единствено лимитирани качества за стелт.

KUH-1 Surion е различен артикул на корейската вътрешна авиационна промишленост. Това е двумоторен хеликоптер, основан на Eurocopter AS332 Super Puma, предопределен за превозване на бойци и военна техника.

Според The ​​Korean Times южнокорейската войска употребява повече от 200 хеликоптера от този вид.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР