Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) пита в писмо

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) пита в писмо
Коментари Харесай

Защо не казват колко ще струва газът през юли

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) пита в писмо до отрасловия министър какви са цените на природния газ за юли. От бизнеса показват, че понастоящем нито на уеб страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), нито на уеб страницата на " Булгаргаз " има информация за одобряване на цена на природния газ за юли тази година.

Бизнесът упорства за неотложно изясняване на обстановката с цената на синьото гориво.    В писмото, което е с копие до управлението на " Булгаргаз " и КЕВР, се припомня, че според договорите за доставка, подписани сред " Булгаргаз " ЕАД и промишлените консуматори, директно присъединени към газопреносната мрежа на страната, доставната цена се образува ежемесечно въз основа на декларираната за одобряване цена. 

Липсата на заявление за следващ път оставя българската промишленост без цена за природния газ, считат работодателите. Според тях се нарушава откритата процедура на подаване на заявление в края на предходния месец и на поправено заявление на първо число на месеца, която е давала опция на бизнеса за известно обмисляне на разноските за природен газ. От бизнеса акцентират, че за следващ път в границите на няколко месеца българските производства ще работят в обстановка, в която не е известна цената на природния газ, и допълват, че доколкото все още няма спиране на доставките, би следвало " Булгаргаз " да е наясно с цената на входа на газопреносната система и да може да образува доставна цена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР