асилено полицейско присъствие е въведено в ромската махала на сливенското

...
асилено полицейско присъствие е въведено в ромската махала на сливенското
Коментари Харесай

Ново блудство в Сотиря, има задържани

асилено полицейско наличие е въведено в ромската махала на сливенското село Сотиря, откакто късно вечерта в събота майка на 7-годишно момиченце е алармирала, че е бил изработен опит за блудствени дейности с дъщеричката й от локални поданици, заяви кметът Димо Георгиев. По думите му две лица, 14-годишен малчуган и 65-годишен клошар пробвали да  се гаврят с детето, това е станала малко след 15.00 часа на 30 август.

Детето съумяло да избяга от изродите, само че по здрач й прилошало и споделило с родителите си за „ случката “. Веднага е била извикана кола за спешна помощ, дребната е била откарана в сливенската болница, на първи обзор не са открити следи от принуждение. Предполагаемите причинители - малолетният Христо Росицов и възрастният Йордан са били арестувани за по 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи и са почнали разпити.

Населението в Сотиря е настръхнало след трагичната гибел на 7-годишната Кристин Георгиева, която умря вследствие на нечовечен побой и обезчестяване от 21-годишния Мартин Трифон на 15 август. Въвеждането на полиция в махалата е с превантивна цел, признаха от ОД на МВР-Сливен, където се притесняват от ескалиране на напрежението след апели в обществените мрежи за отплата.

Детенцето, върху което е изработен опит да бъде насилвано, е от ромски генезис, арестуваните също са от този етност,  прецизират осведомени с ситуацията в Сотиря, където живеят близо 2000 души. 14- годишният Христо е сирак, води се възпитаник, само че никой не може да каже дали изобщо е стъпвал през последната години в класната стая. Възрастният Йордан се препитавал със събиране на боклуци от кошовете за боклук.  И двамата са с мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за по 72 часа, посочи представителят на окръжна прокуратура в Сливен Надежда Белева.

Тепърва ще се назначават психични и съдено-медицински експертизи. Убиецът на дребната Кристин е към момента в сливенската болница, където лекуват простреляния му при преследването крайник, чака се до дни той да се снабди с персонална карта, каквата кой знае за какво не му е била издадена при освобождението от затвор в Бургас  през 2017 година.

Веднага след ареста Трифонов направи цялостни признания, като съобщи, че пребил детето под въздействие на изпити „ на крайник “ към 200 грама ракия същия ден. Повдигнати са му три обвиняване, към момента не са подготвени всички експертизи, само че обществеността настръхна откакто адвокати разясниха, че ще се размине с доживотния затвор при едно кратко правосъдно разследване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР