Служебният министър на енергетиката заминава на работно посещение в Съединените

...
Служебният министър на енергетиката заминава на работно посещение в Съединените
Коментари Харесай

Служебният енергиен министър заминава на работно посещение в САЩ

Служебният министър на енергетиката отпътува на работно посещаване в Съединените американски щати през идната седмица.

В рамките на визитата акцент ще бъде подложен върху надграждането на съдействието сред двете страни за гарантиране на енергийната сигурност. Това оповестиха от пресцентъра на министерството. 

Във Вашингтон ще се организира първото съвещание на Управляващия комитет по Междуправителственото съглашение сред двете страни за съдействие по плана за създаване на нуклеарна мощ на площадката на АЕЦ " Козлодуй " и нуклеарната стратегия за цивилен цели на България. По време на визитата Малинов ще се срещне с асистент държавния секретар по въпросите на енергийните запаси на Съединени американски щати Джефри Паят. Планирана е среща и с асистент секретаря по интернационалните въпроси в Департамента по енергетика на Съединени американски щати Андрю Лайт. 

Енергийният министър ще беседва с представители на финансиращи институции като Американската корпорация за интернационално развиване (U.S. DFC), както и с федералната организация за експортно кредитиране на Съединени американски щати " Ексим банк " (EXIM Bank), с цел да разиска опциите за присъединяване в реализацията на планове в българския енергиен бранш. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР