Американският министърът на отбраната Лойд Остин обяви датата за нова

...
Американският министърът на отбраната Лойд Остин обяви датата за нова
Коментари Харесай

Групата Рамщайн за Украйна се събира спешно на 20 май

Американският министърът на защитата Лойд Остин разгласи датата за нова среща във формат Рамщайн, съобщи украинската организация УНИАН.

Контактната група за защитата на Украйна, ръководена от шефа на Пентагона на Съединени американски щати Лойд Остин и началник-щабът на американската войска военачалник Чарлз Браун, ще се събере онлайн на 20 май, оповестява „ Гласът на Америка “. Представители на близо 50 страни ще вземат присъединяване в срещата на групата, която съдружниците на Украйна учредиха през април 2023 година, се споделя в изказване на Пентагона. Страните „ ще обсъдят съветската война в Украйна и ще продължат тясното съдействие с интернационалната общественост, с цел да обезпечат на украинския народ нужните средства за отбрана на своята територия “, означи Пентагона.

Съюзниците от групата Рамщайн дадоха обещание да обезпечат 95 милиарда $ помощ на Украйна, сподели Остин на последната й среща. За да се форсира оказването на помощ, контактната група сътвори 8 обединения, които провеждат доставките на избрани типове оръжия. По-специално, има обединения от самолети, дронове, противовъздушна защита, артилерия, муниции, танкове, кораби и системи за разминиране.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР