Арсенал изпрати годината по най-добрия начин. Артилеристите ще навлязат в

...
Арсенал изпрати годината по най-добрия начин. Артилеристите ще навлязат в
Коментари Харесай

Арсенал изпрати убедително годината с шампионски мечти

Арсенал изпрати годината по най-хубавия метод. " Артилеристите " ще навлязат в новата 2023 година със седем точки преднина, откакто довечера безапелационно победиха с 4:2 като посетител Брайтън в 18-ия кръг на Висшата лига.

По този метод лондончани се възползваха оптимално от неверната стъпка на първенеца Манчестър Сити, който направи тъждество -1:1 вкъщи с Евертън.

Арсенал реализира 14-ата си победа в 16-те мача до момента и разгласи триумфа за съвсем 40 минути, откакто Букайо Сака във втората и Мартин Йодегард в 39-ата бързо означиха за 2:0 на полувремето.
 Манчестър Сити - Евертън 1:1 във Висшата лига
Шампионът Манчестър Сити не съумя да приключи с победа годината

Халанд с един гол

Арсенал си обезпечи успеха при започване на втората част, Нкетия в 47-ата минута се възползва от неприятната връзка в отбраната на Брайтън.

Каору Митона вкара първия гол за Брайтън в 65-ата минута, последван от четвърти за " артилеристите " посредством Габриел Мартинели шест минути по-късно, с цел да уцели домакините за повторно мрежата на лондончани 13 минути преди края, този път посредством Еван Фъргюсън. До края Митома вкара втори гол минута преди края, само че той не беше зачетен поради засада.

Арсенал има 43 точки, заемайки лидерската позиция, Сити е втори с 36, Нюкасъл е на трето място с 34, а Манчестър Юнайтед е четвърти с 32. Брайтън с шестата си загуба този сезон остана с 24 точки на осмо място в таблицата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР