Архитектурни класици като италианеца Марио Бота или съвременни повелители на

...
Архитектурни класици като италианеца Марио Бота или съвременни повелители на
Коментари Харесай

Инженерното образование е конвертируемо и възпитаниците на УАСГ са сред добре приетите в чужбина

Архитектурни класици като италианеца Марио Бота или модерни повелители на мостовете, като българина Божидар Янев, огговарящ за сигурността на 88 уреди в Ню Йорк. Това са докторите хонорис идея на УАСГ. Списъкът им допълват австрийци, чехи, немци, датчани, поляци, които работят с висшето образователно заведение и са дали своя принос в образованието на докторанти.

Всички огромни строителни компании–европейски и български, разчитат на специалисти, „ създадени “ в Университета по строителство, архитектура и геодезия.

В Лондон бях в една огромна консултантска градивна компания, където са възхитени от нашите инженери. Само в един от отделите работиха седем български инженер- конструктора. Там ми споделиха, че са извънредно удовлетворени от тези наши младежи, отбелязва ректорът Иван Марков.

УАСГ остава с водещи позиции в рейтинговата система по професионално направление.

На 11 места в България има образование по професионално направление архитектура, строителство и геодезия. И ние обичайно сме преди всичко с доста висока оценка. Скоро получихме оценка и за програмната акредитация на университета, която е съвсем оптималната 9.44 от вероятните 10.00 от Националната организация за оценяване. И комплексната ни оценка е една от най-високите в България, прибавя Марков.

По европейски стратегии образователното заведение откри своето място  по  утвърдените планове за центрове за върхови постижения  и центрове за подготвеност. Подписан е договорът за  " БГ Наследство “- проучване на културното и архитектурно завещание взаимно със Софийския университет, Столична община и още доста други представители, както и проучване на водите, взаимно с Биологическия факултет на СУ.

План приемът планува към 650 първокурсници през тази година, таксите за образование остават същите. Подробностите към активността на Университета и кои са оповестените специалности, може да чуете в аудио файла:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР