Археолози от 12 държави и научни работници от цяла България

...
Археолози от 12 държави и научни работници от цяла България
Коментари Харесай

Археолози от 12 държави се събраха в Гълъбово

Археолози от 12 страни и научни служащи от цяла България вземат участие в провеждащата се в Гълъбово огромна конференция, отдадена на праисторията. „ Градът в Югоизточна Европа и оттатък неговите културни взаимоотношения през III-II хилядолетие преди Христа ”, е една от главните тематики в научния конгрес, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Красимир Лещаков, професор по археология от Софийския университет акцентира, че една от изследваните селищни могили в Гълъбово, слагат изрично България на картата на праисторията.

Краят на третото хилядолетие и началото на второто е интервал, обвързван със загиването на остарялото царство в Египет, а Балканите съумяват да запазят ненапълно своя напредък през тази епоха на климатични промени, безапелационни са учените. Според тях могилата е добре известна освен в Европа, само че и в целия свят, макар че нейните проблеми към момента не са позволени. В средището са открити златни декорации за женска коса, което приказва, че в района е имало обработка на скъпоценни метали и мода. Конференцията продължава и на следващия ден. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР