Уверението на министъра на образованието Галин Цоков е заложените 39

...
Уверението на министъра на образованието Галин Цоков е заложените 39
Коментари Харесай

Лидерът на КНСБ: 39 млн. лева трябва да бъдат изплатени на университите до 20-и май

" Уверението на министъра на образованието Галин Цоков е заложените 39 млн. лв. в Бюджет 2024 да бъдат на 20 май по сметките на ВУЗ-овете. Постановлението за тяхното погашение стана факт в хода на диалозите през изтеклата седмица ". Това съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" Обсъдихме със служебните министри на финансите и на образованието по какъв начин на две етапи да се изпълнят законовите разпореждания и да бъдат открити нужните финанси за висшето обучение. С тези пари заплатата на асистента ще стане 2100 лв., със задна дата 1-ви януари, както беше контрактувано и трябваше да стане по-рано, само че не стана. И това разсъни силата за митинги в целия бранш ", съобщи още синдикалният водач.

Той посочи, че спомагателните средства от към 41 милиона лв. са " извоювани " през последните дни. " Постановлението за тях е пуснато от премиера, с цел да бъде признато от Министерския съвет в понеделник до обяд. С тях се обезпечават и спомагателните нараствания на заплатите от 1-ви януари на всички, заети във висшите образователни заведения, а освен на асистентите, с 290 лв.. И с 200 лв. нарастване от 1-ви януари на неакадемичния състав, за който не беше планувано нищо в Бюджет 2024. Има нарастване и на стипендиите за докторанти ", уточни Димитров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР