На фона на информациите, че Симеоновският лифт окончателно спира да

...
На фона на информациите, че Симеоновският лифт окончателно спира да
Коментари Харесай

Ангажиментът ни е до края на мандата да има поне един работещ лифт към Витоша, заяви кметът на София

На фона на информациите, че Симеоновският въжен превоз дефинитивно стопира да работи, кметът на София Васил Терзиев разгласи, че " нашият ангажимент, който сме заявявали, е до края на нашия мандат да има най-малко един работещ въжен превоз ".

" Надяваме се да има много по-всеобхватно решение, а освен един, с цел да може планината да бъде налична. За това работим ", уточни той на брифинг по отношение на неработещите лифтове до Витоша и вероятните решения, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Терзиев няма по какъв начин да има упования за шест месеца да се реши проблем, завещан от остарялото ръководство на Столичната община и датиращ от 2007 година

" Чухме много измислици на тематиката с Витоша и от ГЕРБ да пробват да хвърлят виновността за нещо, което те са сътворили на някой различен и да се постанова да приказваме по какъв начин за шест месеца не сме съумели да създадем неща, за които те са имали 35 шестмесечия – от времето, когато са продали лифтовете с един безразсъден контракт, който не ни пази ползите по никакъв метод ", добави той.
" Санкция на " Витоша ски "?
По-рано през днешния ден от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет желаеха освобождението на заместник-кмета по правни въпроси на Столичната община и обявиха, че има безучастие от страна на кмета на София по въпроса със Симеоновски въжен превоз.

Със прекъсването на Симеоновски въжен превоз притежателят на лифтовете „ Витоша ски “ нарушава приватизационния контракт. Това е изцяло нова обстановка, която задължава Столична община да наложи плануванаъа по контракт неустойката
в размер на 8,3 млн. лева Веднага след налагане на глобата идната стъпка, която би трябвало да се предприеме е повреждане на приватизационния контракт и връщане на лифтовите уреди на общината. Това оповестиха общинските съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, Прошко Прошков, Антон Хекимян и Мирослав Боршош.

„ Още в понеделник привиквам изключително съвещание на Надзорния съвет на Столичната общинска организация по приватизация. Внасяме отчет за налаган е на глобата от 8,3 млн. лева на „ Витоша ски “ и предприемане на дейности по повреждане на контракта “, съобщи Прошко Прошков.

„ Обоснованите ни опасения са, че групата на „ Промяната “ в София пазят ползите на приватизатора. Нищо друго не може да изясни изцяло погрешното изказване на ръководителя на общинския съвет Цветомир
Петров, че срокът за следприватизационен надзор е изминал. Това е неистина. Срокът е 25 години, а точно до 2032 година “, съобщи от своя страна Георгиев.

Той напомни, че решението за приватизацията на лифтовете на Витоша е взето на 26 юли 2007 година от Столичния общински съвет.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР