Аномалията се наблюдава по-специално над Южна Америка. Заради аномалията могат

...
Аномалията се наблюдава по-специално над Южна Америка. Заради аномалията могат
Коментари Харесай

НАСА предупреди за опасна аномалия в магнитното поле над Земята

 Аномалията се следи по-специално над Южна Америка. Заради аномалията могат да зародят проблеми при приемане на данни от спътници, а работата на бордовите компютри също може да бъде нарушена.

В магнитното поле на Земята има особеност, поради която бордовите компютри могат да излязат от строя и да се блокира приемането на данни от спътниците, заяви НАСА. Учените са нарекли това събитие Южноатлантическата особеност, то се следи над Южна Америка и Южния Атлантически океан.

Както изяснява НАСА, магнитното поле на Земята работи като щит, предпазвайки планетата от слънчевите частици. В региона на аномалията на Южна Атлантика обаче действието на щита е извънредно едва, което разрешава на частиците да обхванат по-близо до земната повърхнина. Тяхното лъчение може да извади от строя бордовите компютри и да пречи на събирането на данни от спътниците.

В момента аномалията няма очевидно влияние върху ежедневния живот на Земята, само че наблюденията на организацията демонстрират, че тя се уголемява на запад и действието на щита продължава да отслабва. Освен това региона на аномалията е разграничена на две зони, което основава спомагателни проблеми за сателитните стратегии, съгласно НАСА.

Южноатлантическата особеност поражда заради две характерности на ядрото на Земята: наклона на магнитната му ос и потокът от разтопени метали във външното й ядро, считат в НАСА.

https://www.nasa.gov/feature/nasa-researchers-track-slowly-splitting-dent-in-earth-s-magnetic-field

 

Мистериозна (Божествена?) интервенция съпътства зараждането на нов живот във всяка оплодена яйцеклетка!

 

Зараждането на нов живот се съпровожда от мистериозни вихри, които стартират да „ бушуват “ в яйцеклетката. „ Във вихъра на събитията “ – зад този привидно  символичен израз е открит директен биологичен смисъл.…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР