Анимационният филм на Дисни разказва за любовта на индианската принцеса

...
Анимационният филм на Дисни разказва за любовта на индианската принцеса
Коментари Харесай

Когато Покахонтас среща Джон Смит, тя била на 11, той – на 28

 Покахонтас-и-Джон-Смит

Анимационният филм на Дисни споделя за любовта на индианската принцеса и британския колонист. В анимацията двамата основни герои са младежи, влюбили се един в различен безпаметно, когато Покахонтас избавя живота на Джон.

Но в действителност някои обстоятелства опонират на действителността.

Малцина знаят същинската история на Покахонтас и компанията Дисни решила да не следва прекомерно прецизно истинността в своята екранизация. Ето няколко същински обстоятелството за историята на Покахонтас.

Покахонтас била едвам на 11 години, когато англичаните идват във Вирджиния. По това време Джон Смит е на 28.

Историята за неговото избавяне в действителност се е случила, само че за жалост не е имало обич от пръв взор. Както не е имало и от втори взор, и от трети, и въобще не е имало обич сред двамата.

Според легендата Покахонтас избавя Джон Смит, като поставя главата си върху неговата, когато татко й желал да го удари с тоягата си.

Покахонтас поддържала контакти със заселниците, оказвала им здравна помощ и им пособия да запазят муниции за зимата.

Едно лято Покахонтас отишла при заселниците и попитала за Джон Смит, само че й споделили че той е починал, въпреки в действителност да го отпратили към Англия поради сериозна рана в крайници.

По-късно Покахонтас е пленена от англичаните, с цел да бъде желан откуп за нея. Докато е в плен, приема християнството и се омъжва за тютюнев магнат на име Джон Ролф. С него отпътува за Лондон.

Там принцесата съумява да се впише в елит живота и е показана на едни от ннай-богатите и авторитетни хора в Европа. Представена е като „ цивилизован дивак “.

Животът й приключва трагично на възраст от едвам 21 години, от болест, с която организмът й не съумява да се оправи. Всичко това става зад граница и тя повече в никакъв случай не се връща в родината си.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР