Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд“ разказа детайлите около историята за

...
Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд“ разказа детайлите около историята за
Коментари Харесай

Драма във ВСС: Схемата „Осемте джуджета“ взима 5 млн. лева от нашия джоб

Андрей Янкулов от „ Антикорупционния фонд “ описа детайлите към историята за разрива в връзките сред татко и наследник Илия и Явор Златанови и разногласието им за „ Изамет “, както и за последвалите дейности и намесата на спецпрокуратурата на чуване пред Висш съдебен съвет.

В хода на полемиката Янкулов изясни, че от „ Антикорупционния фонд “ са търсили всички забъркани в тази ситуация за коментар, в това число и някогашния следовател Петьо Петров-Еврото, който обаче преди 3 години е отказал да приказва с Николай Стайков, съосновател на АКФ.

Янкулов описа и че Стайков е бил заплашван и за към месец е бил с защита, назначена от прокурор, само че все пак прокуратурата е постановила отвод да проверява случая.

Реклама

„ Има подадена тъжба от пълномощници на Явор Златанов до Европейския съд по правата на индивида в Страсбург точно поради конфискуваните пари. Тази сума от близо 5 млн. лева ще я платим всички ние – това е повече от ясно. Оттук насетне въпросът какво тъкмо би трябвало да се случи и по какъв начин тъкмо да бъде осъществена отговорността на съответните хора, които носят виновност за това, е обособен въпрос. По-важното е управнически по какъв начин ще се подходи във връзка с този проблем “, уточни Янкулов.

„ Иска ми се полемиката да бъде на равнище какви дейности да бъдат подхванати, с цел да не може да се случват повече сходни неща. Няма по какъв начин да мине без базисна почтеност от тези, които управляват правосъдната власт, в тази ситуация профилираната прокуратура. Тези конфискувани пари и полезности не са били в никакъв случай изпратени за предпазване в банка, а са били на предпазване в спецпрокуратурата и значителният въпрос е по какъв начин е допустимо въобще това да се случи “, разяснява още Янкулов.

По думите му материалните доказателства се пазят до привършване на наказателното произвеждане и се съхраняват, само че не по шкафчета в прокуратурата.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР