Арсенал и Манчестър Сити спечелиха мачовете си от 35-я кръг

...
Арсенал и Манчестър Сити спечелиха мачовете си от 35-я кръг
Коментари Харесай

Арсенал и Сити продължават битката за титлата

Арсенал и Манчестър Сити завоюваха мачовете си от 35-я кръг и не престават борбата за купата във Висшата лига. Артилеристите имат 80 точки, една повече от първенеца. Сити обаче е с мач по-малко. Третият е със 75 точки. До края остават три кръга.

Арсенал се наложи с 3:2 над Тотнъм в дербито на Северен Лондон. Мачът стартира чудесно за отбора на Микел Артета – автогол на Пиер-Емил Хойберг. Малко по-късно бе анулирано изравнително попадение на Тотнъм поради засада на Мики ван ден Вен. До почивката превъзходството на артилеристите беше цялостна и Букайо Сака и Кай Хаверц повишиха на 0:3.

Тотнъм обаче игра надалеч по-силно през второто полувреме. Кристиан Ромеро върна гол 20 минути след подновяването на играта. Драмата настъпи в края, когато беше отсъдена дузпа за домакините за нарушаване без топка, осъществено от Деклан Райс. Капитанът Хюн-мин Сон беше прецизен за 2:3. Тотнъм натисна обезверено, само че не съумя да изравни.

Ерлинг Холанд се върна с гол за Манчестър Сити при 2:0 над Нотингам Форест. Норвежецът пропусна два мача заради контузия, само че се разписа на „ Сити Граунд “. Той влезе в 62-ата минута и девет по-късно вкара за 0:2.. През първото полувреме Йошко Гвардиол се беше разписал за 0:1. И за двата гола попаде Кевин де Бройне.

Крис Ууд от Форест имаше две отлични благоприятни условия да изравни, само че и в двата случая пропусна. Мурило пък уцели напречната греда на Сити.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР