Анализът ни показва нещо важно, а именно, че действията ни

...
Анализът ни показва нещо важно, а именно, че действията ни
Коментари Харесай

Мария Габриел изнесе важни данни за Гугъл и Фейсбук

Анализът ни демонстрира нещо значимо, а точно, че дейностите ни имат резултат. Нямаше огромна дезинформация по време на евроизборите. Само за 5 месеца " Google " е премахнал над 3 милиона " Ютюб " канала, а " Facebook " над 2 милиарда подправени профила, през които се популяризират подправените вести. " Туитър " е премахнал над 60 милиона акаунта. Това съобщи българският еврокомисар за цифровата стопанска система и общество Мария Габриел в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Свободата на словото и достъпа до информация за мен остават неприкосновени червени линии. Искам да развия европейска мрежа за доверени източници на информация, които бързо да могат да ревизират дадена вест ", сподели още тя.

" Продължаваме със събитията за медийната просветеност, които започнахме преди евроизборите ", разяснява българският еврокомисар за цифровата стопанска система и общество.

" Не можем да спрем човек да има вяра или чете дадена вест, само че подправените вести имат мощно въздействие, тъй като въздействат на страстите ни ", разкри Габриел.

" Разполагаме с инвестиция от 1 милиард евро за 8 страни в Европейски Съюз за суперкомпютрите. За България това е самопризнание за работата ни. България е на цифровата карта на Европа. Суперкомпютърът ни дава скорост за пресмятане на данни, той може да разкрива и малформации при новородени. Със суперкомпютърът ще ускорим откриването на лекуване на рака, ще помогнем и за бизнеса с коли. Стартъп фирмите също ще могат да се възползват от суперкомпютъра ", приключи Мария Габриел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР