ъмнения към банка, управлявана от катарския шейх, подал оферта за

...
ъмнения към банка, управлявана от катарския шейх, подал оферта за
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Сделката за Юнайтед пред провал

ъмнения към банка, ръководена от катарския шейх, подал оферта за покупката на Манчестър Юнайтед, може да спре арабите в конкуренцията за „ алените дяволи “, заяви основният състезателен редактор на „ Сън “ Мартин Липтън. Стана ясно, че английското държавно управление има  съществени опасения по отношение на кандидатурата на Катар на фона на подозренията към катарския банкер шейх Джасим бин Хамад ал-Тани.

Близо пет месеца откакто Юнайтед беше пуснат на пазара, участниците в търга остават в незнание дали кланът Глейзър фактически има намерение да продаде клуба.

Но новината, че Bank of England е показала предходни регулаторни пропуски в английския клон на Катарската капиталова банка, ръководена от Шейх Джасим, може да се окаже огромна повратна точка.

Шейх Джасим, член на катарското кралско семейство, и групата Ineos на сър Джим Ратклиф направиха рекордни предложения в размер на към 5 милиарда паунда преди 10 дни.

Имаше и оферта от американския хедж фонд Elliott Management, който желае да обезпечи пари за различен претендент или за самите Глейзър.

Но до момента в който шейх Джасим, който има най-голяма възможност да извади с лекост желаните от семейство Глейзър най-малко 6 милиарда паунда,  се смяташе за претендент с преимущество, всичко може да се промени.

Според „ Сън “ подозренията се отнасят до санкция от £1,4 милиона, наложена на отдела на QIB в Обединеното кралство от Bank of England през 2016 година за нарушение на финансовите финансови правила, което остави банката изложена на високи равнища на риск.

Регулаторите споделиха, че Катарската капиталова банка (QIB) „ не съумя да извърши някои от най-основните регулаторни стандарти “.

И макар че кандидатурата на шейх Джасим ще отклони средства през новосъздадената му фондация Nine Two, а не посредством QIB, въпросите за предходното му финансово държание може да се трансфорат в главен проблем.

Всеки финален победител в наддаването ще би трябвало да премине прелюдия неотдавна във Висшата лига по-строг тест за притежатели и шефове, който изисква по-задълбочена инспекция от специалисти на Лигата.

Представители на шейха отхвърлиха коментар.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР