Американското правителство определя като фалшива информация обявеното от Москва частично

...
Американското правителство определя като фалшива информация обявеното от Москва частично
Коментари Харесай

Русия тайно се мобилизира за война: какво се случва по границата с Украйна?

Американското държавно управление дефинира като подправена информация оповестеното от Москва отчасти евакуиране на съветски войски от границата с Украйна. Смята се даже, че военното наличие е разширено. В последните дни Русия била изпратила още 7000 бойци наоколо до украинската граница, твърди почитан чиновник на Белия дом във Вашингтон.

" Русия може да инсценира събития "

Сведенията на американското държавно управление в това време демонстрират, че заявката на Русия за отчасти евакуиране не дава отговор на истината. " Русия споделя, че желае да бъде открито дипломатическо решение, само че нейните дейности демонстрират тъкмо противоположното ", сподели служителят на брифинг в Белия дом. Москва " предлага диалози и твърди, че цели деескалация ", само че " скрито се активизира за война ", добави още държавният представител, чието име не се посочва от съображения за сигурност. Заявено бе още, че има информации, според които Русия " всеки миг " може да инсценира събития, които да употребява като предлог, с цел да нападне Украйна. Може да има и още подправени информации, в това число погрешни изказвания, че Съединени американски щати и Украйна употребяват биологични или химически оръжия, уточни още служителят.

Над 150 000 съветски бойци?

Във вторник Москва разгласи, че стартира да изтегля част от войските си от украинската граница. Въпреки това американският президент Джо Байдън предизвести, че е допустимо съветско навлизане в прилежащата страна. На границата в това време били основани над 150 000 съветски бойци. Сходно изказване направи и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. До момента той не забелязвал признаци за евакуиране на съветските елементи. " Точно противоположното - Русия наподобява уголемява военното си наличие ".

Шефът на английското военно разузнаване също укорява Русия, че усилва броя на войските си на границата с Украйна. " Не разполагаме с доказателства, че Русия е изтеглила свои елементи от границата. В несъгласие с нейните изказвания Русия продължава да усилва военната си мощност покрай Украйна ", сподели генерал-лейтенант Джим Хокенхъл. Имало сведения за спомагателни бронирани коли и хеликоптери, придвижващи се по границата с Украйна, както и за съществуването на полеви санитарен пункт. Украинският президент Зеленски също отхвърли съветските изказвания за отчасти евакуиране на войските. " Не имаме вяра на това, което чуваме, а на това, което виждаме. До момента няма удостоверение за изтеглянето на войски. " Почти същите думи изрече и американският държавен секретар Антъни Блинкен: " Това, което споделя Русия, е едно. Това, което Русия прави, е друго ".

" Русия може да нанесе на Украйна точкови удари "

Естонското разузнаване разгласява карта на обектите на територията на Украйна, които при положение на нахлуване Русия би атакувала на първо време. Предполага се, че нападението може да включва и ракетен обстрел.

Точковите удари биха били предопределени за заемането на „ основни позиции " в Украйна, само че огромната окупация е малко евентуална, считат в Департамента на външното разузнаване на Естония. „ Според нашите преценки гъсто обитаемоте градове ще се заобикалят, защото за контрола над тях ще бъде належащо огромно количество войски ", сподели шефът на ведомството Мики Маран. Най-вероятно преди всичко биха били атакувани инфраструктурни обекти, „ чието опустошение може да попречи на ръководството, възобновяване и снабдяването на въоръжените сили и на електроснабдяването на Украйна ".

Ако съветската експанзия в Украйна се увенчае с триумф, Кремъл ще може да ускори натиска по отношение на балтийските страни в идващите години, добави ръководителят на естонското разузнаване, наблягайки, че „ опасността от война е станала основен политически инструмент за Путин ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР