Американското ателие Hennessey представи, в рамките на тазгодишното шоу SEMA,

...
Американското ателие Hennessey представи, в рамките на тазгодишното шоу SEMA,
Коментари Харесай

Най-бързият автомобил вече не е Bugatti

Американското ателие Hennessey показа, в границите на тазгодишното шоу SEMA, един нов хиперкар, който съгласно думите на производителя може да развие скорост от 300 благи в час. Това достижение, равно на 482 км/ч, го прави най-бързият автомобил на планетата.



Иновацията се назовава Venom F5 и за разлика от своя предходник Venom GT е издигната от нулата. Конструкторите се отхвърлят от шасито на Lotus, като в структурата са употребявани въглерод и стъклопласт. Коефициентът на въздушно противодействие е 0.33, като за съпоставяне ще кажем, че този на предшественика е 0.44, а на Bugatti Chiron - 0.38.



Hennessey Venom F5 е оборудван със 7.4-литров битурбо осемцилиндров мотор, особено създаден за модела. Мощността му е 1 600 конски сили, а оптималният въртящ миг - 1 762 Нм. Агрегатът работи взаимно със седемстепенна роботизирана трансмисия с един съединител, през която моментът се предава на задните колела.



Като алтернатива ще се предлага и механична скоростна кутия, само че съгласно експертите от Hennessey тя ще затруднява много водачите, защото те ще би трябвало да се оправят с пробуксуването на колелата. Очакванията са, че Venom F5 ще форсира от 0 до 300 км/ч за 10 секунди, а до 400 - за 20 секунди.



От най-бързият хиперкар на планетата ще бъдат създадени 24 екземпляра, всеки един от които ще се продава за $1.6 млн. Списъкът с спомагателното съоръжение е за още $600 000. Автомобилът ще се прави в завода на компанията в Тексас, а първите притежатели ще получат екземплярите си при започване на 2019-а.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР