В Софийския градски съд започна разпоредителното заседание по делото за

...
В Софийския градски съд започна разпоредителното заседание по делото за
Коментари Харесай

Делото за смъртта на Явор и Ани: Шофьорът призна вината си

В Софийския градски съд стартира разпоредителното съвещание по делото за злополуката в София, при която починаха Ани и Явор. Подсъдим за случая е Адриан Антонов, който е с наложена мярка „ подписка “.

Антонов изиска делото против него да се прегледа по съкратеното произвеждане, което ще понижи размера на присъдата м у и делото ще завърши в бърз период. Това се случи по време на днешното разпоредително съвещание по делото за злополуката от м.г. в София, при която починаха Ани и Явор, по което Антонов е обвиняем.

С настояването да се организира кратко произвеждане Антонов желае да признае напълно обстоятелствата в обвинителния акт , уточни неговият юрист Димитър Марковски.

Софийският градски съд одобри настояването на Антонов. Прокуратурата и юристите на околните на починалите показаха, че няма законови или процедурни спънки делото да се гледа по съкратената процедура.

Съдебният състав уточни, че следва да се реши дали през днешния ден да продължи делото по съкратената процедура или да бъде отсрочено за друга дата. От прокуратурата показаха, че няма спънка съкратената процедура да се организира директно след края на разпоредителното съвещание. Близките на Ани и Явор, както и Антонов обявиха, че желаят съкратеното произвеждане да продължи през днешния ден и съдът утвърди това искане, като даде ход на съкратеното правосъдно разследване.

Инцидентът се случи на столичния бул. „ Сливница “ на 8 май 2023 година Според прокуратурата Антонов е нарушил разпоредбите на придвижване по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при позволена оптималната скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23). Така по несъобразителност предизвикал гибелта на двамата пешеходци. 

Преди съвещанието околните на Явор и Ани, както и жители се събраха пред постройката на съда с искане за правдивост.

Искаме правдивост, в случай че сме правова страна , би трябвало да има рестрикции към причинителите на закононарушения. Събрали сме се да бъдем чути и по някакъв метод да предизвикваме смяна, разяснява пред медиите Анна Стоянова, майката на Явор.

Десислава Малчева , която е майка на Ани, съобщи, че присъдите са явен знак към цялото общество и те би трябвало да бъдат такива, че да бъдат предварителна защита, с цел да не се случват сходни нещастия. Тя уточни, че упорстват за оптимално обективна присъда.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР