Горещите летни дни са времето, когато се сещаме, че трябва

...
Горещите летни дни са времето, когато се сещаме, че трябва
Коментари Харесай

Какво означава тялото ни да е хидратирано?

Горещите летни дни са времето, когато се сещаме, че би трябвало да пием повече вода, с цел да не се обезводним. Какво обаче значи тялото ни да е хидратирано?

Човек губи вода посредством дишането, потенето и отделителната си система. Тъй като тялото ни има лимитирана дарба да съхранява вода, би трябвало да я наваксваме извън, като пием задоволително течности в границите на денонощието.

Обичайната рекомендация е дамите да пият минимум по 2.7 л вода дневно, а мъжете - по 3.7 л, напомнят Time. Не е наложително обаче да посягаме тъкмо към водата, с цел да останем хидратирани. Ето и някои други подобаващи течности (не, алкохолът не е измежду тях).

Мляко

Млякото съдържа 90 % вода. Като спомагателен бонус в него има калций и протеин, а при положение, че желаеме да избегнем мазнините, можем да изберем нискомаслено.

Богати на вода плодове и зеленчуци

Диня, пъпеш, ягоди, спанак, зеле, тиква освен ни обезпечават вода, само че и фибри, витамини и минерали.

Електролитни питиета

Когато се потим, губим тези субстанции, които организират електрическите импуси в тялото. Затова би трябвало да ги наваксаме. Ако не сме спортисти и тренировките ни не престават под час, пиенето на вода е задоволителна мярка за възобновяване на електролитния баланс в организма. Ако обаче имаме по-голяма физическа натовареност, готовите електролитни напитки постоянно би трябвало да са ни на разположение, предава lifestyle.bg.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР